Böceklenen Kuru Fasulye Yenir mi?

Böceklenen Kuru Fasulye Yenir mi?

Böceklenmiş olan kuru fasulye ya da herhangi bir bakliyat kesinlikle tüketilmemelidir. Çoğu zaman bu durumun sağlıklı olduğunu dahi savunanlar olabilir fakat bu konuda bilhassa dikkatli olmakta fayda vardır.

Böceklenen Kuru Fasulye Yenir mi?

Bakliyatlar, bozulduğu zaman böceklenmeye başlar ya da böceklenmiş ise direkt olarak bozulduğunu tüketilmemesi gerektiğini anlayabilirsiniz. Bazı yerlerde bazen böceklenmiş olan kuru bakliyatların yenilebilir olduğunu savunanlar olsa dahi, açık halde satılıyorsa bile kesinlikle almamaya özen göstermelisiniz.

Kuru Fasulye Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  • Marketten kapalı bir şekilde aldıysanız her zaman paketin son kullanma tarihine dikkat etmeniz ve görebildiğiniz kadar paketin içini inceleyerek herhangi bir problem olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bir diğer emin olma yolu ise, üretildiği yerdir. Eğer ülkemizde üretilmiş olan bir bakliyat ise tercih edebilirsiniz fakat ithal olan bir ürün ise üretilme, paketlenme ve ulaşım zamanını baz alarak mümkün olduğunca tercih etmemeye dikkat etmelisiniz.
  • Açık olarak satılan kuru fasulye alacaksanız her zaman güvendiğiniz bir yerden almanız oldukça önemlidir. Normalde bakliyatların açık bir şekilde beklemesi de böceklenmesine sebep olabileceğinden bu tür ürünleri almanız her zaman için sakıncalı olabilmektedir.
  • Kuru fasulyeyi kapalı halde aldıysanız ve direkt olarak kullandıysanız, daha sonrasında paketi açık halde muhafaza etmeyin. Bunun yerine cam kavanozlar tercih edin ve hava almasını engelleyin. Kuru fasulyeyi saklamış olduğunuz bu kavanozları ise güneş almayan, rutubetsiz ve kuru bir ortamda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde güneş ışığı da kuru fasulyenin bozulmasına sebep olabilir.
  • Kuru fasulye ya da diğer bakliyatların saklanmasında sıkça kullanılan bir diğer yöntem ise bez torbalardır. Eskiden beri uygulanan bu yöntem en sağlıklı yöntemlerden biridir. Burada ise kuru fasulyeleri bez torbaya koyun ve bez torbanın ağzını kapatın. Bu şekilde biraz önce bahsetmiş olduğumuz gibi güneş almayan kuru bir yerde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Kuru Fasulyenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

1-)Görüntüsünden Anlayabilirsiniz

Konumuzda da olduğu gibi, görüntüsünde kararmalar, böceklenmeler varsa direkt olarak bozulduğunu anlayabilirsiniz. Böyle bir durumda ise kuru fasulyeyi tüketmemeye özen göstermelisiniz.

2-)Kokusundan Anlayabilirsiniz

Fasulyeyi tüketmeden önce her zaman koklamalısınız. Kokusunda rutubete benzeyen bir koku ya da herhangi bir şekilde hoşunuza gitmeyen bir koku aldıysanız, yine tüketmekten kaçınmalısınız.

3-)Tadından Anlayabilirsiniz

Eğer kokusunda ve görüntüsünde herhangi bir farklılık hissetmediyseniz ve kuru fasulyeyi pişirdiyseniz, tadına baktığınızda yine tadında tuhaflıklar seziyorsanız tüketmemelisiniz. Bu şekilde bir tüketim gıda zehirlenmelerine sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ