Pimapen Bantları Nasıl Temizlenir?

Pimapen Bantları Nasıl Temizlenir?

Günümüzde neredeyse tüm binalarda kullanılan pimapenler oldukça kullanışlı ve etkili ürünlerdir. Kullanım sıklığı arttıkça da pimapenler ile ilgili sorunlar daha çok konuşulmaya ve merak edilmeye başlandı. Yeni yapılan binalarda ya da tadilat yapılan binalarda tadilatın içerisinde pimapen değişimi de bulunuyorsa, aldığını pimapenlerin üzerinde koruma bandı bulunur. Bu yapışkan bantlar inşaat sırasında pimapenlerin zarar görmemesi için alınan bir tedbirdir.

Ancak inşaat ya da tadilat işlemleri kısa süreli işlemler olmadığı için bu bantlar pimapenlerin üzerinde uzun süre kalmak durumundadır. Özellikle sıcak hava koşullarında bantların elastikiyetleri etkilenir ve çıkarması daha zor bir durum alır. Bu nedenle inşaat ya da tadilat koşulları biter bitmez çıkarmak gerekir. Ancak bu şekilde yapılsa bile bu bantları çıkarmak kolay olmayabilir. Bunun için uygulanabilecek birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bunun için saç kurutma makinesi ve buharlı ütü ya da buhar makinesi gerekmektedir.

1-)Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesi hemen hemen tüm evlerde rahatlıkla bulunabilecek bir eşyadır. Pimapen bantlarını çıkarmak için de oldukça etkilidir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle saç kurutma makinenizi prize takın. Daha sonra çıkarmak istediğiniz pimapen bandının üzerine en yüksek seviyede çalıştırarak tutun.

Bu işlemin süresi saç kurutma makinenizin gücüne ve bant yüzeyine göre farklılık gösterecektir. Çok güçlü bir makineniz bulunuyorsa bu işlemi uygulamanız çok daha kısa sürecektir. Bantlara yeterince ısı uygulandıktan sonra bantları çekerek rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Yeterince ısı uygulanmaması durumunda pimapenin üzerinde bant izleri kalacaktır. Bu yüzden buna dikkat ederek bu işlemi uygulamalısınız.

2-)Buharlı Ütü

Buhar pimapen bantlarını çıkarmak için oldukça etkili olmasının yanı sıra uygulaması da oldukça kolay olan bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için buharlı ütünüzü prize taktıktan sonra en yüksek ayarda ısınmasını bekleyin. Ütünüzün ısındığından emin olduktan sonra çıkarmak istediğiniz pimapen bantlarının üzerine ütünün buhar özelliğini açarak buhar uygulayın. Ancak ütünün pimapenlere değmemesine özen gösterin.

Aksi halde bantlar ütüye yapışır ve hatta pimapeniniz bile zarar görebilir. Bu nedenle çok dikkatli olunması gereken bir yöntemdir. Bu şekilde ütünüzün buhar gücüne göre yeterince bekledikten sonra bantları rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Buharlı ütü yerine evinizde varsa buhar makinesi de kullanabilirsiniz. Buhar makinesi kullanmanın pimapen açısından hiçbir sakıncası yoktur.

NOT: Aseton, tiner, sıcak su, gaz yağı gibi güçlü çıkarıcılar pimapene zarar vereceği için pimapen bantları çıkarmak için kullanılmaması gereken ürünlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ