Boğazdan Gelen Beyaz Parçacıklar

Boğazdan Gelen Beyaz Parçacıklar

Boğazdan gelen beyaz parçacıklar sert şekilde öksürme, hapşırma sonucu koparak dış ortama gelebilir. Boğazdan gelen beyaz parçacıkların kaynağı genellikle bademciklerdir. Özellikle kış aylarında kişinin soğuk algınlığı, nezle, grip olması sonucu bademciklerinde ciddi iltihaplanma oluşur. Bu durum bademciklerdeki zararlı mikroorganizma sayısındaki artış ile meydana gelmektedir. Oluşan beyaz parçacıklar pis kokulu olabilir. Bu durum enfeksiyonun ne kadar ciddi olduğunun da bir göstergesidir. Ayrıca renkte meydana gelen değişimler de enfeksiyonun süresi ve ağırlığı hakkında bilgi verebilir.

Genellikle bademciklerden gelen beyaz parçacıkların test edilmesine gerek yoktur. Doktor kontrolünde yapılan organoleptik kontroller ile kolaylıkla tespit edilebilir.

Ancak uzun süre geçmeyen boğaz ağrısının eşlik ettiği hafif öksürme ve hapşırma ile dahi boğazdan gelen beyaz parçacıkların patoloji laboratuvarında incelenmesi gerekli olabilir.

Boğazdan gelen beyaz parçacığın eşlik ettiği soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlarda ilk akla antibiyotik tedavisi gelmektedir. Ancak antibiyotiğin bakteriler üzerinde etkili olduğu, hastalığın viral kaynaklı olması durumunda sadece kişinin böbrek ve karaciğerini yoracağını unutmamak gerekir. Antibiyotik doktor tavsiyesi üzerine kullanım talimatlarına göre kullanılmalıdır. Kişinin boğazdan gelen beyaz parçacığının sebebinin tam olarak bulunması etkili bir tedavinin uygulanması gerekmektedir.

BoÄŸazdan Gelen Ä°ltihap

Boğazdan gelen iltihap üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı olabilmektedir. Alt solunum yollarında da ciddi öksürme ile iltihap gelebilir. Boğazdan gelen iltihaplara parçacıklar eşlik edebilir. Bu parçacıklar beyaz ve sarı olabilir. Enfeksiyon kaynaklı oluşan üst solunum rahatsızlıklarında sıkça beyaz ve sarı parçacıklara rastlanılmaktadır.

Boğazdan gelen kırmızı parçacıklar ya da et parçacıkları ciddi bir rahatsızlığın göstergesi olabilir. Böyle bir durumun birden fazla meydana gelmesi durumunda mutlaka uzman bir doktora başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ