Makattan Gelen Sıvı

Makattan Gelen Sıvı

Makattan sıvı gelmesi herkesin başına gelebilir. Bu durumda erken teşhis çok önemlidir. Makattan sıvı gelmesi olayı çok farklı nedenlerden ötürü kaynklanabilir. Teşhis konulmuş olgularda makattaki apse daha patlamadıysa ilaç tedavisi ile tedavi olmak mümkündür. Fakat teşhis konulmakta gecikildiyse apse patlar ve akıntı oluşmaya başlar. Bu durumda hastalık ilerler ve tedavi olmak güçleşir.

Makattan sıvı gelmesinin en büyük nedeni hemoroiddir. Hemoroid halk arasında basur olarak bilinmektedir. Makattaki damarlar şişer ve iltihaplanır. bu damarlar aşırı zorlama ile daha da şişer. Kaşıntı gibi sorunları da beraberinde getirir. Ayrıca bu iltihaplı şişlikler patlamasa bile makattan sürekli olarak sıvı gelmektedir.

Makattan sıvı gelmesinin nedenleri

Hemoroid (Basur)

Sarı ve sümüksü bir akıntı gelir. Ayrıca makatta ağrı, şişlik, kaşıntı görülebilir. ayrıca bazı olgularda kanamada görülür. İlaç ile tedavisi mümkündür. Fakat bazı durumlarda ameliyat gerekebilir.

Makat çatlağı

Uzun süren kabızlık veya makat bölgesinin zorlanması sonucunda sıklıkla oluşur. Şiddetli ağrı yapar. Makat çatlağı olduğu durumlarda sarı ve sulu bir akıntı oluşur.

Makat apsesi

Tıp dilinde anal fistül olarak da bilinir. Belirtileri arasında sarı ve kıvamlı bir akıntı vardır. Makatta iltihaplanma görülür. Çok farklı nedenlerden ötürü oluşabilir. Kişide şiddetli ağrı ve üşüme de görülür.

Ayrıca makat apsesisinin diğer nedenleri de şunlardır:

  • Rektum kanseri
  • Kolon kanseri
  • Makat kanseri
  • Rektal polip.

Makattan gelen akıntının nedenini doktora gitmeden öğrenemezsiniz. Ayrıca başta da dediğimiz gibi erken teşhis oldukça önemlidir. Bu nedenle böyle bir sorununuz varsa derhal bir doktora başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ