Bozuk Şarap Nasıl Anlaşılır?

Bozuk Şarap Nasıl Anlaşılır?

Şarap türüne göre zamanla bozulma eğilimi gösterebilir. Özellikle yıllandıkça güzelleşen şarapların aksine marketlerden kolaylıkla alabileceğiniz ucuz şarapların raf ömrü bir iki yılı geçmemektedir.

Bu tarz ucuz şaraplar açıldıktan sonra kısa süre içerisinde tüketilmelidir. Saklanma koşullarına göre açılan şarabın tüketilme ömrü 1-2 hafta arasında değişmektedir.

Bozuk şarabı anlamak için birkaç özelliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu özellikler aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Dikkatlice okuyunuz.

1-)Rengine Bakın

Bu işlem özellikle kırmızı şarap ve meyve şaraplarında geçerli bir yöntemdir. Burada yapmanız gereken bozulduğunu düşündüğünüz şaraptan bir miktar kadehe koyunuz. Kadehi aydınlık bir ortamda hafif eğerek şarabın rengini inceleyiniz. Eğer şarabın rengi canlı ise şarap bozulmamıştır. Ancak şarabın renginde hafif bir bulanıklık ve matlık bulunuyor ise o şarabı tüketmenizi tavsiye etmeyiz.

Özellikle kırmızı şarapta canlı kırmızı şarap rengi yerine kiremit rengi bir renk görüyor iseniz bu durum yüksek oranda şarabın bozulduğunu göstermektedir.

2-)Tadına Bakın

Birçok kişi şarabın bozulduğunu tadından kolaylıkla anlamaktadır. Özellikle daha önceden tattığınız bir şarabın taze tadını biliyor olduğunuz için bozulduğunda oluşan o acılaşmış tadı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Bazı durumlarda ise şarap durduğu süre boyunca tadında değişim meydana gelir ancak bu şarabın bozulduğunu göstermez. Bu tarz şaraplar genellikle bozulduğu düşünülerek birçok kişi tarafından çöpe atılır.

3-)Son Kullanma Tarihini Kontrol Edin

Son kullanma tarihi geçmiş şarabı kesinlikle tüketmeyiniz. Bu durumda zaten şarabı tattığınızda tadından ötürü tüketemezsiniz. Şarap son kullanma tarihinden önce de bozulabilir. Özellikle güneş altında tutulan şaraplar, fazla nemli ortamda tutulan şaraplar ve uygun sıcaklıkta tutulmayan şaraplar son kullanma tarihinden çok önce bozulur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ