Brokoli Kokusu Nasıl Geçer?

Brokoli Kokusu Nasıl Geçer?

Günümüzde son zamanlarda oldukça popüler olan bir sebze olan brokoli hakkında yapılan literatür taramaları doğrultusunda da anlaşılacağı üzerine brokoliyi beslenme programına dahil eden bireyler etmeyenlere göre özellikle kolon ve akciğer kanserine daha az yakalanma riskine sahiptir. E ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan brokoli çok güçlü antioksidanlara sahiptir.

Demir ve folik asit bakımından da zengin bir içeriğe sahip olan brokoli sebzesinin özellikle mor yapraklı olanları yüksek folik asit içerdiği nedeniyle hamile kalma isteyen kadınlar ya da hali hazırda hamile olan kadınlar için tüketilmelidir.

Vitamin ve minerallerden çok zengin olan brokoli günlük beslenme programlarına dahil edilmelidir. Haftada ortalama 200 gram kadar tüketilen brokoli kansere karşı koruyucu etki göstermekle beraber, hamilelik planı yapan kadınların günlük 170 gram brokoli tüketmesi ihtiyaçları olan folik asit miktarının yarısını karşılamaktadır. Folat eksikliği gözlenen gebeliklerde bebeğin beyin gelişimi aksamakta, annenin ise vücut direnci düşmektedir. Bu sebeple düzenli olarak folik asit içeren besinler tüketilmelidir.

Oldukça faydalı olmasının yanı sıra pişmesi esnasında kötü bir koku salınımına sebep olan brokoli bu yüzden evlerde çok fazla tercih edilmemektedir.

Brokoli Kokusu Nasıl Giderilir?

1-)Limon Suyu Kullanarak Koku Önleme

Pek çok sebze pişerken hoş olmayan kokulara sebebiyet vermektedir. Bu durumu önlemek içinse sebzeleri haşlamak için kullanacak olduğunuz suyun içerisine limon suyu ilave ediniz. Limon suyu eklemek kötü kokunun yayılmasını da engelleyecektir.

2-)Ekmek İçi Kullanarak Koku Önleme

Mutfağınızda kolaylıkla bulunabilecek bir besin olan ekmek içi sayesinde kötü kokuları engelleyebilirsiniz. Bu yöntemde temiz ve kumaş bir bezin içerisine bir miktar ekmek içi ilave ediniz ve ardından bu keseyi sebzeyi haşlamak için kullandığınız suyun içerisine koyunuz. Böylelikle ekmek içinin kokuyu hapsetmesini ve ortama koku yayılmamasını sağlamış olursunuz.

3-)Mantar Tıpası Kullanarak Koku Önleme

Bu yöntemde ise haşlama suyunun içerisine atacak olduğunuz bir parça mantar tıpası kötü kokuların oluşumunu engelleyecektir.

4-)Süt Kullanarak Koku Önleme

Sağlık için oldukça faydalı olan kalsiyum kaynağı süt, aynı zamanda kötü kokuların oluşumunu ve yayılımını engellemektedir. Süt kullanarak koku önleme yönteminde ortalama olarak 3 litrelik haşlama suyunun içerisine yarım çay bardağı kadar süt eklemek brokolinizin daha iyi pişmesini sağlamakla beraber kötü kokuların oluşumunu da engelleyecektir.

5-)Tuz ve Sirke Karışımı Kullanarak Koku Önleme

Oldukça ekonomik olan bu yöntemde bir fiske tuz ile iki yemek kaşığı sirkeyi karıştırınız. Karışımı hazırladıktan sonra brokoli haşlama suyunuzun içerisine ilave ediniz. Sirkenin kokuyu bastırma özelliği ve tuzun havadaki kokuyu emme özelliği ile brokoli pişirirken evinizi kötü kokulardan korumuş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ