Bulaşık Süngeri Nasıl Temizlenir?

Bulaşık Süngeri Nasıl Temizlenir?

Mutfaklarda vazgeçilmez eşyalardan biri olan bulaşık süngeri, mutfakta veya mutfak dışında sayısız temizlik sorunlarında kullanılan inanılmaz yöntemlerde çok etkili ve sık kullanılan bir araçtır. Bu kadar sıklıkla kullanılan ve bu kadar yarar sağlayan bu aracın temizliği de ayrı bir önem teşkil etmektedir. Bu noktada ise belli başlı yöntemler kullanılarak çok etkili çözümler elde edilebilir. Elde edilen çözümlerle ise daha uzun ömürlü ve temiz bulaşık süngerleri kullanılabilir.

1-)Mikrodalga Fırın

Bulaşık süngerini temizlerken mikrodalga fırından faydalanmak iyi bir alternatif ve etkili bir yöntemdir. İlk olarak bulaşık süngeri iyice yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Daha sonra yıkanan ve kurutulan bulaşık süngeri mikrodalga fırına konulmalı ve en yüksek sıcaklıkta 1 dakika ısıtılmalıdır. Bu yöntemle birlikte bulaşık süngerinde arta kalan bakteriler ve bu gibi zararlı şeyler yüksek sıcaklığın etkisiyle olmuş olacaktır, bunun dışında bulaşık süngeri iyice kurumuş, daha yeni ve tekrar kullanılmaya hazır hale gelmiş olacaktır.

2-)Su ve Bulaşık Deterjanı

Bulaşık süngerini temizlerken su ve bulaşık deterjanından faydalanabilirsiniz. Normalde bulaşık süngeri bu iki maddeyle birlikte kullanıldığı için sadece su ile durulanıp bir kenara bırakılır fakat bu yeterli değildir.

Çünkü bulaşık süngerinin üzerinde kullanıldığı alana ve yönteme göre değişik bakteri veya mikrop kalır. Bu kalıntılardan daha etkili ve kalıcı olarak kurtulmak için kullanılan bulaşık süngerini güzelce temizlemek gerekmektedir.

İlk olarak bir leğenin veya kovanın içine kullanılan aracın yarısına kadar su doldurulmalıdır. Daha sonra göz kararı bir miktar bulaşık deterjanı dökülüp iyice karıştırılmalıdır. Bulaşık süngeri oluşturulan karışımın içinde iyice yıkanmalıdır. Yıkama sırasında bulaşık süngerinin üzerindeki tüm kalıntılar özenle çıkarılmalıdır. Daha sonra bulaşık süngeri su ile güzelce durulanıp kurutulmaya bırakılmalıdır.

3-)Sirke veya Limon

Bulaşık süngerini temizlerken sirke veya limon kullanmak etkili, pratik ve hijyenik bir yöntem olarak göze çarpmaktadır. İlk olarak önceden kullanılmış olan bulaşık süngeri kalıntılarından iyice kurtarılmalıdır.

Bu işlem gerçekleştirilirken bulaşık telinden yardım alınabilir. Daha sonra bir leğenin veya kovanın içine bir çay bardağı sirke, yarım çay bardağı limon ve kovanın yarısı kadar su doldurulmalıdır ve sonrasında iyice karıştırılmalıdır. Oluşturulan karışımın içinde bulaşık süngeri iyice temizlenmelidir. Temizleme işleminin ardından temizlenen bulaşık süngeri iyice durulanmalı ve kurutmaya bırakılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ