Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür mü?

Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür mü?

Kağıt olarak kullanacağınız kek kalıbına yağ sürmenize gerek yoktur. Bu kek kalıbının yapısından dolayı kekin yoğun bir şekilde yapışmasını engellemektedir.

Kağıt Kek Kalıbına Yağ Sürülür Mü?

  • Kağıt kek kalıpları genellikle cup kek yapmak için kullanılan kağıtlardır. Hemen hemen her yerde her çeşidini rahatlıkla bulabilirsiniz. Ne gibi bir avantaj sağlıyor diye soracak olursanız, aslında hem kekleriniz tek kişilik kalıplarda olduğundan dolayı daha rahat tüketilmesini sağlıyor hem de sizi bulaşık zahmetinden kurtarıyor. Sağlık açısından ise yine oldukça faydalı bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.
  • Kağıt kek kalıplarının kendi içlerinde inceden kalına birçok çeşitleri bulunmaktadır. Muffin kağıdı olarak da geçen bu kalıplarda yağ kullanmanıza gerek de kalmıyor. Sadece kekin kabaracağını da düşünerek fazla malzeme koymaktan kaçınmanızı öneriyoruz. Aksi taktirde kek kabardıkça kabından taşmaya ve parçalanmaya sebep olabiliyor.

Kağıt Kek Kalıpları İle Diğer Kalıpların Farkı Nedir?

  • Kağıt kalıplar adından da anlaşılacağı üzere, hammaddesi kağıt olduğundan dolayı daha sağlıklıdır. Kağıt kalıplar diğer kalıplar gibi geniş ve büyük olmadığından aslında bir çok aşamada işimizi baya kolaylaştırıyor. Şöyle ki, tek bir kalıbın içinde tek kişilik kek bulunduğundan hem kesme işleminden hem de sunum uğraşından kurtarıyor. Aynı zamanda kullan at özelliği sayesinde sonrasında bulaşık da çıkarmıyor bize. Yani kekinizi yapıyorsunuz, piştikten sonra alıp tüketiyorsunuz ve o kadar. 🙂
  • Diğer kek kalıplarında ise, işimizi kolaylaştıran diğer kek kalıbı silikon kaplar. Ama %100 silikon olan kek kapları. Yine bu kaplarda da yağ kullanmanıza gerek kalmıyor. Silikon yapısından dolayı kekiniz yapışmıyor ve rahatlıkla kalıptan çıkarabiliyorsunuz. Aynı şekilde temizliğine dikkat ettiğiniz taktirde uzunca bir süre de bu kek kalıbını rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.
  • Metal kek kalıplarında ise bu durum daha farklı. Çünkü kekinizin kalıba yapışma gibi bir sorunu olabiliyor. Yani harcı kalıba dökmeden evvel yağlamak oldukça önemli. Kullanım ömrü olarak ise silikon kek kalıbı ile kıyasladığımızda daha az bir sürede etkisini kaybettiğini görüyoruz. Sık kullanıma bağlı olarak metal kek kalıpları bir yerden sonra deforme oluyor ve ne yaparsanız yapın kekin yapışmasına neden oluyor. Aynı şekilde temizliği de silikon kek kalıplarına göre daha zahmetli olabiliyor. Fakat saydığımız bu üç alternatifin de sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmediğini belirtelim.
  • Bu kek kalıplarının yanında bir de silikon ve plastik karışımı olarak satılan kek kalıpları var. Aslında bu kalıpları kullanmak öncelikle sağlık açısından doğru değil. Çünkü içeriğinde bulunan plastik madde kanserojen bulunduran bir madde olduğundan sağlığı etkileyebiliyor. Bunun yanı sıra birkaç kullanımdan sonra kolaylıkla deforme olabiliyor. Yani doğru bir kek kalıbı tercih etmek istiyorsanız, alternatifleriniz arasında bu kalıp kesinlikle olmamalı. %100 silikonmuş gibi de satışa sunulan bu kek kalıbını almadan önce özelliklerini, nasıl üretildiğini ve hammaddesini de iyi bilmek gerekiyor.

Kek Kalıplarının Temizliği

Kağıt kek kalıplarının haricinden, silikon ve metal kek kalıbını bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz fakat biz bu uygulamayı çok fazla önermiyoruz. Çünkü bu makine ile sürekli temizlenen kek kalıplarının temizliği pratik olsa da kullanım ömrü de kısalabilmektedir. Sağlıklı bir şekilde kek kalıbınızı kullanmak istiyorsanız, her zaman ağartıcı olmayan deterjanlar ile elde yıkamanızı öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ