Cam Damacana Sağlıklı mı?

Cam Damacana Sağlıklı mı?

Cam, ana malzemesi kum olan ve birçok maddenin bir araya gelmesi ile oluşan bir üründür. Cam hayatımızın her noktasında kullanılan bir üründür. Pencerelerde, saatin ekranında, kapılarda ve bunun gibi birçok yerde kullanılmaktadır. En çok kullanıldığı yerlerden biri ise mutfaktır. Mutfakta günlük kullandığımız bardaklar, tabaklar, kaseler camdan yapılmış olabilir. Dışarıdan hava almadığı ve içeriği saf olan bir ürün olan cam saklama kabı olarak da sıkça tercih edilmektedir.

Günümüzde plastik damacanaların yeterli temizlenmemesine rağmen tekrar tekrar kullanıldığı düşünüldüğü için cam damacanalar yapılmaya başlanılması önerildi ve piyasaya sürüldü. Sağlık açısından herhangi bir zararı dokunmayan cam damacanalar birçok kişi tarafından severek kullanıldı.

Aslında plastikten yapılmış olan şişeler ve damacanalar geri dönüşümü rahat yapılabilen malzemelerdir. Fakat plastik damacanaların yapımında kullanılan malzemeler doğada kaldıkça yok olmaya başlamakta olan ürünlerdir ve bu ürünler insan sağlığı için tehdit oluşturabilmektedirler.

Plastik damacana tüketiminin içerisinde kullanılan malzemelerden dolayı kansere bile sebep olduğu düşünülmektedir. Bu neden ile plastik damacanaların temizliğide çok önemlidir. 55 derecenin üzerinde olan ortamlarda damacanaların üzerinde oluşan bakterilerin ölmesine yardımcı olmaktadır. Yani sanılanın aksine plastik damacanalar kansere sebep olmamaktadır ya da bireyde herhangi bir hastalığın oluşmasına sebep olmamaktadır.

Plastik damacanalar, cam damacanalara göre daha hafif olmaktadır ve taşınması bu neden ile daha kolaydır. Cam damacanaların taşınması zor olduğu gibi maliyeti de plastik damacanaya göre daha fazladır. Fakat bunlara rağmen satışı oldukça fazladır.

Cam Damacana Sağlıklı mıdır?

Arıtma sisteminin oluşması ile beraber plastik damacanaların alınımı azalmış oldu ve evde bulunan cam damacanalarda arıtılan su saklanmaya başlandı. Cam sağlık açısından herhangi bir sıkıntı teşkil etmeyen bir ürün olduğundan dolayı içerisinde herhangi birşey saklamak bir zarara yol açmaz.

Bir ürünün saklandığı şey eğer cam ise bu ürünün tadında ya da kokusunda herhangi bir değişikliğe yol açmaz. Camın içerisinde insan vücuduna zararlı olacak maddeler bulunmamaktadır. İçerisine herhangi birşeyin girmesine izin vermez. İçeriği doğal maddelerden oluştuğu için içerisinde saklanan üründe de bir sıkıntı yaşanmaz. Cam çevre dostudur. Çevreyi ve insan sağlığını korumak için iyi bir üründür. İçerisinde bulundurduğu ürünün etrafta yayılan radyasyondan etkilenmemesini sağlar. Doğanın ve insan vücudunun kirlenmemesi için doğal içeriklere sahip olan cam tercih edilmelidir.

Plastik ya da cam damacana tercih edilirken Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olduğuna dikkat edilmelidir. Eğer onaylı ise plastik damacana kullanımının da bir zararı bulunmamaktadır. Cam damacana kullanımının insan sağlığı üzerinde herhangi bir zararı yoktur. İçerisinde sakladığı ürünün de bozulmamasını sağlayacaktır. Cam sağlıklı bir üründür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ