Çamaşır Suyu Sararması Nasıl Geçer?

Çamaşır Suyu Sararması Nasıl Geçer?

Çamaşır suyu evlerde çok sık kullanılan genellikle beyazlatıcı ve dezenfektan özelliğinden dolayı ev hanımlarının asla vazgeçemediği kimyasal bir üründür.

Çamaşır suyu beyaz kıyafetlerde bulunan lekelerin çıkarılması için sık sık kullanılmaktadır. Ancak bazen kumaşın dokusundan dolayı ya da lekenin özelliğinden dolayı çamaşır suyu, lekeyi çıkaramaz hatta beyazlatıcı özelliğine rağmen kıyafetin sararmasına sebep olur.

Çamaşır suyu sararması çok sık gözlenen bir durum değildir. Renkli kıyafetlerde çamaşır suyundan kaynaklı meydana gelen sararma ve renk değişimleri ne yazık ki geri dönüşümü olmayan bir şekilde meydana gelmektedir. Ancak beyaz kıyafetlerde meydana gelen çamaşır suyu sararmaları düzeltilebilir. Bunun için aşağıda anlatılan alternatif yöntemleri kullanabilirsiniz. Lütfen bu aşamaları uygularken dikkatli olunuz.

1-)Beyaz Sirke

Beyaz kıyafetlerde oluşan lekeleri çıkarmak için ya da beyazın daha beyaz bir hale gelmesini sağlamak için çamaşır suyu sık sık kullanılmaktadır. Bazen kullanılan çamaşır suyu kıyafetin sararmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda sararmış kıyafetleri eski haline getirmek için kullanabileceğiniz en güzel madde beyaz sirkedir.

Beyaz sirkenin döküldüğü sıcak su içerisinde kıyafetinizi bir süre bekletiniz. Bu işlemin ardından kıyafetinizi yıkama koşullarına uygun derecede yıkayınız. Beyaz sirkeyi çamaşır makinesinde deterjan gözüne koyarak da kıyafetleri yıkayabilirsiniz.

2-)Beyazlatıcı Kimyasallar Kullanın

Piyasada farklı markalara ait birçok beyazlatıcı kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasallardan herhangi birini sararan kıyafetlerinizin beyazlaması için kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus kullandığınız kimyasalın miktarıdır. Çok kullanım halinde kıyafetin dokusuna zarar verebilirsiniz bu sebeple çok dikkatli olunuz.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat beyazlatıcı özelliğe sahip bir kimyasal maddedir. Karbonatı sararmış kıyafetlerinizi yıkarken kullanabilirsiniz. En basit şekli ile karbonatı çamaşır makinesinin deterjan kısmına koyunuz ve yıkama koşullarına uygun olarak kıyafetinizi yıkayınız.

İkinci yöntem ise karbonatı sararan kıyafetiniz üzerine dökün, az miktarda ılık su ilave ederek bulamaç haline getirin bu şekilde bir süre bekletin. Bekleme işleminin sonunda ister elinizde isterseniz de çamaşır makinesinde uygun yıkama koşullarında kıyafetinizi yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ