Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?

Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Gün boyu bize enerji verecek en temel öğün olduğu için beden sağlığı için çok büyük bir önem taşımaktadır. Ancak günlük hayatların koşturmacası ve temposu arasında özellikle de hafta içi günlerinde kahvaltı öğünü biraz geçiştirilebiliyor. Sağlıklı bir kahvaltı yapmadan güne başlamak gün içindeki performansınızı ciddi derecede etkilemektedir. Bu nedenle düzenli olarak her gün sağlıklı bir kahvaltı yapılması gerekir. Ancak günün stresi ile birlikte hafta içi günlerinde eni konu bir sofra hazırlamak zor olsa da bazı noktalara dikkat edilerek iyi bir kahvaltı masası hazırlayarak pratik bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Tatil günlerinde de masanızı daha çok süsleyerek şık bir sofra eşliğinde sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Özellikle pazar günleri kahvaltı için çok daha özel bir gündür. Kahvaltı masası hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Kahvaltı Sofrası Nasıl Hazırlanır?

1-)Masa Örtüsü

Masa örtüsü her sofra için çok daha şık ve iştah açıcı küçük bir detaydır. Ancak iyi bir sofra için de vazgeçilmez bir detay olarak yer almaktadır. Bu nedenle masanıza uygun olan ve en çok sevdiğiniz masa örtünüzü kahvaltı öğünü için kullanabilirsiniz. Tamamen kendi zevkinize bağlı bir konu olduğu için renginin ya da deseninin hiç bir önemi yoktur. Sizin ve ailenizin örtüyü beğeniyor olması yeterlidir.

2-)Kahvaltı Takımı

Masanın uyumlu olması adına kullanacağınız kahvaltı takımı büyük bir önem taşımaktadır. Birbiri ile aynı olan tabaklar kullanmak kahvaltı masanızın çok daha şık gözükmesine neden olacaktır. Aynı şekilde kahvaltılıklarınızı koyduğunuz tabaklar öncelikle kendi içlerinde aynı olarak masada bir uyum yakalamalıdır. Hatta kendiniz için kullanacağınız tabaklar ile kahvaltılıkların bulunduğu servis tabaklarının da aynı takıma ait olması çok daha şık bir görünüm sunacaktır. Ancak böyle bir takımınız yoksa bile aynı tarzda olan takımlar seçerek masanızda oldukça iyi bir uyum yakalayabilirsiniz.

Aynı şekilde masada kullanılan çatal bıçak takımlarının da aynı seriye ait olması gerekmektedir. Masada ihtiyaç olacak tüm çatal, kaşık ve bıçakların aynı takıma ait olması şık bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Uyum konusunda dikkat etmeniz gereken son detaylar ise bardaklar ve bardak altlıklarıdır. Masada kullanılan tüm bardaklar kendi içlerinde uyumlu olmalıdır. Çay bardakları, su bardakları ve meyve suyu bardaklarının kendi içlerinde aynı takıma ait olması çok daha iyi bir görünüm sağlar. Bununla birlikte çay tabaklarının da aynı takımın parçaları olmasına dikkat etmelisiniz.

3-)Süslemeler

Her sofranın şıklığına şıklık katan o küçük son dokunuşlar hazırladığınız masada harikalar yaratmaktadır. Bu nedenle kahvaltı masanıza küçük bir çiçek koyarak oldukça etkili bir görüntü elde edebilirsiniz. Bununla birlikte her tabağın yanına kahvaltı takımınızla uyumlu güzel peçeteler koyarak da sofranıza son bir dokunuş yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ