Portakal Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Portakal Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Her birey için kullanılması gereken meyve porsiyon ölçüsü bireyin kendinde saklıdır. Bir avucunuzu dolduracak kadar portakal sizin için ideal tüketilmesi gereken miktarı karşılarken bir orta boy portakal (100 gram) 50 mg C vitamini içermekle beraber bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacını da karşılamaktadır. Ancak sigara içen bireylerin C vitamini ihtiyacı normal bireylere göre iki kat fazla olduğu için sigara tüketen bireyler iki adet portakal tüketmelidir.

Portakal içeriğinde bulunanan vitaminler suda eriyen vitaminlerden olduğu için vücutta depo edilemez ve sebeple beslenme programında düzenli olarak tüketilmesi gereken meyvelerden biri de portakaldır.

Vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiren portakal kış aylarında özellikle grip gibi hastalıklardan kişileri korumaktadır. Diyabet hastası olan bireylerin de rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan portakal içeriğindeki posa ve glisemik indeksinin düşük olması sebebiyle oldukça sağlıklıdır.

Aynı zamanda şeker hastalarında görülebilecek olan göz ve damarlarda oluşabilme ihtimali olan zararları engelleyen özelliklere de sahiptir. Portakal içeriğindeki kollajen yapı ve C vitamini ile ciltte yaşlanmayı ve sarkmayı da geciktirmektedir. Düzenli tüketildiğinde kilo kontrolüne de yardımcı olan portakalın yapısındaki posa sayesinde kolesterol düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

Sağlık açısından oldukça faydalı olan portakalı muhafaza ederken uzun süreler tüketebilir ve sağlığınızın kalitesini artırabilirsiniz.

Portakal Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilir?

  • Bozulmadan muhafaza etmek istediğiniz portakalları seçerken dokusu canlı, rengi parlak olanlardan tercih etmelisiniz. Çürük, ezik ve kötü kokuya sahip olan portakalları almamaya dikkat etmelisiniz.
  • Muhafaza etmeden önce portakallarınızı asla su ile temas ettirmemelisiniz. Ayrıca kesmeden, bütün kabuğu ile saklanması gereken portakalları bu şekilde bozulmadan daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Portakalları muhafaza ederken çok sıcak ortam olmamasına dikkat etmeli ve güneş ışığından uzak tutmalısınız. Güneş ışıklarından uzak bir biçimde oda sıcaklığında iki gün süresince portakallarınızı muhafaza edebilirsiniz.
  • Oda sıcaklığından daha soğuk derecelere sahip olan buzdolaplarında portakalları muhafaza ederken de delikli kaplar tarzında saklama kapları tercih edilirse portakallarınızı iki hafta gibi uzun süreler boyunca muhafaza edebilirsiniz.
  • Portakallarını hemen tüketmek isteyen bireyler içinse önerilebilecek olan yöntemde ise portakalların dış kabuğu temiz suda yıkandıktan sonra temiz bir bıçak kullanılarak kesildikten sonra bekletilmeden vakumlu poşetlere konulmalıdır. Portakallar poşete konduktan sonra tamamen havası çıkarıldıktan sonra buzdolabına konulan portakallar bu yöntem ile 4 gün süre ile rahatlıkla saklanabilmektedir. 4 günden daha da uzun süre muhafaza edilmek istenen portakallar içinse portakallar dilimlendikten sonra şekerli suya daldırılarak şerbetlendikten sonra yine hava kalmayacak biçimde kilitli poşetlere konduktan sonra buzdolabına atılması halinde bir sene kadar saklanabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ