Cheesecake Kaç Günde Bozulur?

Cheesecake Kaç Günde Bozulur?

Cheesecake oda sıcaklığında beklediği taktirde 1 gün, buzdolabında kaldığı zaman ise maksimum 3 gün içerisinde tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Bu süreleri geçtiğinde ise öncelikle tadında sonra ise görüntüsünde değişiklikler meydana gelmektedir.

Cheesecake Kaç Günde Bozulur?

Cheesecakeler içeriğindeki maddelerden dolayı uzun süre dayanmaya müsait bir gıda değildir. Herşeyden önce tatlı olduğu için sağlık açısından da uzun süre bekletmemek daha doğru olacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz süreleri geçtiği takdirde şekerlenmeye, yumuşamaya ve bayatlamaya başlayacaktır.

Cheesecake, pasta, şerbetli ve sütlü tatlılar daha çok günlük olarak üretilen tatlılardır ve iyi bir şekilde muhafaza edilmediğinde ertesi gün direkt olarak bayatlayacaktır. Bu yüzden hava almayacak şekilde korunması ve buzdolabında saklanması gerekmektedir.

Cheesecake Nasıl Saklanmalıdır?

  1. Kesinliklikle oda sıcaklığında uzun süre bekletmemek gerekmektedir.
  2. Kısa süre içinde tüketecekseniz buzdolabında hava almayacak şekilde saklanması gerekmektedir.
  3. Cheesecake’i hemen tüketmeyecekseniz, buzdolabınızın dondurucu kısmında daha uzun süre saklayabilirsiniz. Fakat dondurucuda saklarken de mümkün olduğunca hava almasını engellemeniz gerekmektedir.

Cheesecake’in kısa bir süre içerisinde bayatlamasının en temel sebeplerinden biri ise kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Özellikle kendiniz yapacağınız cheesecake’lerde malzemelerin tazeliği de önemlidir. Malzemelerin son kullanma tarihlerinin geçmiş olması ya da kullanılan meyvenin taze olmaması, cheseecake’in de tüketim ömrünü oldukça etkilemektedir.

Cheesecake Nasıl Yapılır?

Cheesecake yaparken biraz önce de bahsettiğimiz gibi malzemeler oldukça önemlidir. Bu malzemeler;

  • 1 paket krema,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yumurtanın sarısı,
  • 500 gr labne peyniri,
  • 2 paket bisküvi,
  • 100 gr kadar eritilmiş tereyağı,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu.

Üzerindeki sos için ise ekstra olarak;

  • 1 paket vanilya,
  • 5 yemek kaşığı şeker,
  • 1 bardak su içerisinde eritilmiş olan 2 yemek kaşığı kadar nişasta.

Öncelikle bisküvileri ve tereyağını blenderdan geçirmeniz gerekmektedir. Cheesecake’in tabanını kalıba iyice yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 10 dakika kadar pişirin. Yumuşamış krem peynirinin üzerine şekeri ekleyin ve akışkan bir kıvama gelinceye dek karıştırın. Daha sonrasında ise kremayı, rendelenmiş limon kabuklarını, vanilyayı da ekledikten sonra yaklaşık 1 dakika daha çırparak karıştırmaya devam edin. Bu karışımı ilk başta pişirmiş olduğunuz cheesecake kalıbının üzerine dökün. Bu şekilde fırına verdikten sonra yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Cheesecake Sosunun Yapılışı

Sos için hazırlamış olduğunuz malzemelerinin hepsini bir kap içerisine koyun ve kısık ateşte karıştırın. Daha sonrasında üzerine tereyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son işlem olarak ise soğumuş cheesecake’in üzerine sosu dökün ve buzdolabına koyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ