Çiğ Köfte Buzdolabında Bozulur mu?

Çiğ Köfte Buzdolabında Bozulur mu?

Çiğ köfte sofralarda yemeklerin yanında bir çeşit meze ya da tek başına öğün olarak tüketilen bir yiyecektir. Kendi içinde çeşitleri vardır. Bazıları etli iken bazıları ise etsizdir. Çiğ köfte kısa sürede bozulabilecek bir yiyecektir. Çiğ köftenin saklama süresine dikkat edilmelidir. Etsiz çiğ köfte evde de kolaylıkla yapılabilir fakat etli çiğ köftenin yapımı etsiz çiğ köfteye göre daha zor yapılır.

Lezzetli bir öğün olan çiğ köfte kısa süre de bozulabileceği için tüketimi mümkün ise en kısa sürede olmalıdır. Günümüzde etsiz çiğ köfte, etli çiğ köfteye göre daha fazla tüketilmektedir. Etli çiğ köfte, etsiz çiğ köfteye göre içinde et olduğu için daha kısa sürede bozulabilir. Etli çiğ köftenin saklanmasına ve tüketimine daha fazla dikkat edilmelidir. Etli çiğ köftenin bozulup bozulmadığı kokusundan kolayca anlaşılabilir.

Çiğ Köftenin Saklama Yöntemleri Nelerdir?

  • Çiğ köfte alındığında ya da yapıldığında normal de kısa sürede tüketilen bir gıdadır. Fakat bazen çiğ köfte fazla gelip artabilir. Bu durumda kişi artan çiğ köfteyi atmayıp saklamak isteyebilir. Çiğ köfteyi saklamak için en sağlıklı tercih buzdolabı olacaktır. Çiğ köfteyi buzdolabında saklamak raf ömrünü uzatacaktır. Eğer çiğ köfte etli ise 2 ya da 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Fakat çiğ köftenin içerisinde et yok ise tüketimi 4 güne kadar çıkabilir. Etli çiğ köfte 3 günden sonra tüketilir ise et bozulmuş olabileceğinden tüketen kişide zehirlenme gibi sağlık problemlerine yol açabilir.
  • Etsiz çiğ köfte ise aradan 4 gün geçmesine rağmen aslında tadından birşey kaybetmez. Fakat tadında bozulmalar olabilir ve tüketiminde tıpkı etli çiğ köftede olduğu gibi zehirlenme vb. sağlık problemleri oluşturabilir. Uzun süre buzdolabında bekletilen çiğ köftede bakteri oluşumu olacaktır ve her geçen zaman diliminde daha da artacaktır. O yüzden uzun süre buzdolabında çiğ köfte bekletilse ve bekletildiği kabın kapağı açılmamış olsa bile çiğ köfte bozulur ve tüketimi insan sağlığı için zararlı olabilir.
  • Eğer etli ya da etsiz çiğ köfte buzdolabı dışında bekletilir ise odanın sıcaklığı ile beraber daha kısa sürede bozulacaktır. O yüzden artan çiğ köfteler saklanıcak ise buzdolabında hava almayan bir kap içerisinde saklanmasına dikkat edilmelidir. Hava ile temas eden çiğ köftenin tadında acı bir tat oluşur ve ekşimeler olur. Bununla birlikte kokusunda da değişmeler gözlenebilir.
  • Fakat insan sağlığı için satın alınan ya da yapılan etli ya da etsiz çiğ köftenin günlük olarak tüketilmesi insan sağlığı için daha yararlı olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ