Çok Çabuk Hasta Oluyorum

Çok Çabuk Hasta Oluyorum

Çok çabuk hasta oluyorum diyorsanız bağışıklık sisteminiz ile ilgili bir problem olabilir. Bağışık sistemi bizi vücudumuza giren mikroorganizmalara karşı korumaktadır. Vücudumuza giren antijenlere karşı antikor üreterek savunma mekanizması sağlamaktadır.

Ancak bazı durumlarda bağışıklık sistemimiz baskılanmakta ve yeterli savunma mekanizması sağlayamamaktadır. Bağışıklı sistemi;

  • Bazı virüsler tarafından; özellikle AIDS’e sebep olan HIV virüsü tarafından bağışıklık sistemi ciddi bir şekilde zayıflamaktadır. AIDS hastalığında da en büyük problem bağışıklık sisteminin giderek zayıflamasıdır. Hastalığın son evresinde bağışıklık sistemi o kadar azalır ki kişinin grip olması bile ölümüne sebep olabilir.
  • Bağışıklık sistemi bazı yiyecekler tarafından da baskılanabilir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi amacıyla kullanılan bitkisel ürünlerin bir çoğu yanlış kullanım sonucu bağışıklık sistemini tamamen baskılamaktadır.

Çok sık hasta oluyorum diyorsanız muhakkak bir doktora giderek;

  • Tam kan sayımı yaptırınız. Kansızlık da çok sık rahatsız olmanıza sebep olabilmektedir.
  • IgE, IgM, IgI gibi vücut savunmasında rol oynayan faktörlerin ölçümü yaptırılmalıdır.
  • Başka rahatsızlıklardan kaynaklı da meydana gelebilmektedir. Bu sebeple check up yaptırmanız mantıklı bir hareket olur.

Çok sık hasta oluyorum diyorsanız yaşam tarzınızı sorgulamanız gerekmektedir. Sağlıksız besleniyorsanız, aşırı kiloluysanız, spor yaşamınız içerisinde kesinlikle yer almıyor ise mutlaka yaşam tarzınızı değiştirmeli daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelisiniz.

Sürekli Hasta Oluyorum

Sürekli hasta oluyorsanız büyük ihtimalle bağışıklık sisteminizde bazı problemler yaşıyor olabilirsiniz. Sürekli hasta olmanızı önlemenin kilit noktası sağlıklı beslenme.

Çok çabuk hasta oluyorum diyorsanız; vücudunuzu güçlendirecek sebze ve meyveler ile sağlığınıza takviye yapmalısınız. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bitkisel çaylar kullanabilirsiniz.

  • Ekinezya çayı
  • Sibirya ginsengi
  • Panax ginseng bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için kullanılan bitkisel çaylardır.

Bu çayların kullanımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu bitkilerden yapılan çaylar günde iki defadan fazla tüketilmemelidir. 3 aydan fazla sürekli olarak kullanılmamalıdır. Tedavide aralar verilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ