Yürürken ve Koşarken Bacaklarda Kaşıntı

Yürürken ve Koşarken Bacaklarda Kaşıntı

Ciltte herhangi bir noktada baş gösterebilen kaşıntı sorunu, daha çok alerjik reaksiyonların sonucu olarak meydana gelmektedir. Cildin alerjiye yol açabilen etken maddeye karşı verdiği tepki, alerjik durum/reaksiyon olarak bilinmektedir. Alerjiyi tetikleyici etken madde ise alerjen madde şeklinde ifade edilir. Ciltte meydana gelebilen kaşıntı ve kızarıklıklar, alerjik reaksiyonun en yaygın belirtileri arasındadır. Ancak ciltteki her kaşıntı şikayeti, alerjik durumlardan kaynaklı olmayabilir.

Kaşıntı problemi kimi zaman bacak bölgesinde de meydana gelebilmektedir. Yürüyüş yapan kişilerde veya düzenli egzersiz yapanlarda, “yürürken ve koşarken bacaklarda kaşıntı” şikayetine sık rastlanmaktadır. Herhangi bir fiziksel aktivite esnasında terlemeye bağlı olarak, kaşıntı sorunu baş gösterebilmektedir. Aşırı terlemenin yanı sıra giyilen eşofmandan/giysiden ötürü alerjik reaksiyondan dolayı da, kaşıntı hissiyatı meydana gelebilmektedir.

Yürürken Bacaklarda Kaşıntı Neden Olur?

Fazla Terleme

Yürürken ve koşarken bacaklarda kaşıntı probleminin en bariz nedenlerinden biri, fazla terlemedir. Fiziksel aktivite sırasında fazla terlemeye bağlı olarak, ciltteki gözenekler kapanabilir ve kaşıntı sorunu baş gösterebilmektedir. Özellikle aşırı terleyen kişilerde, kaşıntı sorununa sık rastlanmaktadır.

Alerjik Reaksiyon/Durum

Cildin alerjiye sebebiyet verebilecek bir etken maddeye karşı verdiği tepki, alerji veya alerjik reaksiyon olarak bilinmektedir. Alerjiyi tetikleyici madde ise alerjen madde olarak bilinir. Giyilen eşofman, kıyafet, pantolon veya çorap alerjiyi tetikleyici unsur olabilir. Bu sebepten oluşan kaşıntı şikayeti genellikle kısa sürelidir ve müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçer. Alerjiye bağlı kaşıntıyı önlemenin en kalıcı yöntemi; alerjen maddenin belirlenmesi ve bu etken maddeden uzak durulmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ