Çok Çabuk Yoruluyorum

Çok Çabuk Yoruluyorum

Son yıllarda yoğun iş temposu ve uzun çalışma saatleri kişilerin kendilerine ayırdığı vakitleri minimum düzeye çekmiştir. Kişi bu durumda sağlıklı uzun uzun yemek dahi yiyememekte büyük metropol şehirlerinde olduğu gibi dondurulmuş gıdalara, çabuk hazırlanan paketli gıdalara yönelmektedir.

Bu durum kişilerin çok çabuk yoruluyorum acaba gizli bir hastalık mı var bende demesine sebep olmaktadır. Çok çabuk yorulmanın birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerin birçoğu da kişiden kişiye göre değişebilmektedir.

Çok çabuk yoruluyorum denilince ilk akla gelen kansızlıktır. Normal insan vücudunda 5 litre kan bulunmaktadır. Bu miktar kadınlar ve erkeklerde biraz farklılık göstermektedir. Sağlıksız beslenme, genetik faktörler ve bazı hastalıklar kansızlığı tetiklemektedir.

Kansızlığın belirtileri;

  • KiÅŸi sürekli yorgun ve bitkin hisseder.
  • Sürekli üşüme halindedir.
  • Saçlarda dökülme meydana gelir.
  • Tırnaklar sürekli kırılır.

Tüm bu belirtileri uzun süredir yaşıyorsanız büyük ihtimalle kan değerleriniz düşük. Acilen bir sağlık kuruluşunda tam kan sayımı yaptırınız.

Tiroid aşırı yorgunluk hissetmenin bir diğer sebebi olabilmektedir. Tiroid hastaları özellikle hipotiroidi hastaları kendilerini sürekli yorgun hissetmektedir. Bu durum doğal bir şekilde fazla iyot alımından kaynaklı gerçekleşebileceği gibi tümör varlığından dolayıda oluşabilmektedir. Bu durumda mutlaka bir doktora muayene olunuz.

Çok çabuk yorulmak vücudunuzda meydana gelen bir kanserinde belirtisi olabilir. Bu sebeple başka belirti göstermiyorsanız dahi mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek check-up yaptırınız.

Çok Çabuk Sinirleniyorum

Çok çabuk sinirleniyorsanız bu durum sizin karakterinizin ötesinde bazı rahatsızlıklardan kaynaklanabilmektedir.

Aşırı sinirlilik durumu akıllara hipertiroidi hastalığını getirmektedir. Bu rahatsızlıkta tiroid bezi çok hızlı çalışmaktadır. En belirgin özellikleri;

  • Aşırı sinirlilik, huzursuzluk
  • Aşırı terleme
  • Kilo alamama
  • Metabolizmanın aşırı hızlı çalışması
  • Kuru cilt hipertiroidiye iÅŸaret etmektedir.

Bu durum kan testiyle anlaşılabilmektedir. Bir tüp kan vermeniz yeterlidir. Hastalık aldığınız iyot miktarını ayarlayarak düzeltilebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ