Dereotu Nasıl Muhafaza Edilir?

Dereotu Nasıl Muhafaza Edilir?

Salataların ve çeşitli yemeklerin vazgeçilmezi olan yeşillikleri taptaze alıp günler sonra dolabınızda sararmış şekilde bulmamanız için dikkat edebileceğiniz bazı noktalar ve uygulayabileceğiniz püf noktalar vardır. İlk tazeliğiyle alınıp sudan ve topraktan uzak kalınca haliyle sararan yeşilliklerinizi bu yollarla kurtarabilir ve normalde kullanabildiğinizden çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Dereotu narin yapısı nedeniyle çabuk sararabilen ve tazeliğini kaybedebilen yeşilliklerdendir. Hem salatalarda hem çeşitli yoğurt soslarında hem de mücver gibi yemeklerde çok lezzetli şekilde kullanılan dereotunu uzun süre muhafaza edip bu yemeklerle kullanabilmek isteriz. Bunun için nemden, güneşten ve sıcaktan uzak kalmasının gerektiğini unutmayın.

Dereotu Nasıl Saklanır?

İşte dereotunu sararmadan uzun süre kullanabilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler aşağıda detaylı açıklanmaktadır.

Nemden Korumak İçin Kağıt Havlu Kullanın

Yeşillik ve diğer sebze ve meyvelerin bozulmasında en önemli etmenlerden birisi nemdir. Dereotunu aldıktan sonra ister yıkayıp isterseniz yıkamadan, poşetinin içine iki kat kağıt havlu koyarak neminin kağıt havlu tarafından çekilmesini ve dereotunun yumuşayıp bozulmasına engel olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle isterseniz dereotunu yıkayıp bir süre süzgeç veya temiz bir bez ya da kağıt havlu üzerinde bekletip suyunun akmasını bekleyebilirsiniz. Ardından dereotunu temiz bir buzdolabı poşetine koyup içine de iki yaprak kadar kağıt havluyu düzgünce koyup buzdolabına kaldırın. Bu sayede dereotunuz nemden zarar görmeden uzun süre dayanacaktır.

Kavanozlara Koyun

Dereotunu poşet yerine cam kavanozlarda saklamanız hem daha sağlıklı olacak hem de dereotunun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bunun için dereotu demetini açın ve öncelikle bir kağıt havlunun üzerine yayın ve bir süre bekleyin. Bu işlem dereotunun hali hazırda olan neminin gitmesini sağlayacaktır. Ardından dereotunu yine bir demet yapın ve düzgün şekilde çok sıkıştırmadan kavanozun içine koyun. Buzdolabına kaldırdığınız kavanoz hem serin hem hava almadan duracak ve uzun süre dayanacaktır. Kullanacağınız kadar dereotunu aldıktan sonra kapağı hava almayacak şekilde kapatmayı unutmayın.

Vazoya Koyun

Vazo deyince şaşırmış olabilirsiniz ancak yapacağınız işlem tam da vazoya çiçek koymayı andırdığı için bu başlığı seçtik. Dereotunuzu aldıktan sonra demeti güzelce açıp yabancı bitki ve saplardan ayıklayın. Ardından su ile doldurduğunuz bir kavanoz veya geniş ağızlı cam bir şişenin içine sapları aşağı bakacak şekilde çiçek yerleştiriyormuş gibi yerleştirin. Hem mutfağınızda hoş koku verecek hem güzel bir görüntü oluşturacaktır. İçinde bulunduğu sudan da beslendiği için hemen sararıp solmadan bir süre böyle duracaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ