Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir?

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir?

Deri ayakkabı çizikleri nasıl giderilir merak ediyorsanız en çok kullanılan yöntemleri öğrenebilir ve ayakkabınızın ilk günki gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Günümüzde en çok üretilen ayakkabı modelleri arasında deri ayakkabılar ilk sırada gelmektedir. Deri ayakkabıların türleri kadın ve erkeğe göre farklılık göstermektedir. Kadın ve erkeklerin çok kullandığı deri ayakkabı modelleri arasında botlar, çizmeler gelmektedir. Çocuklar için de en çok tercih edilen ayakkabı modeli deri ayakkabı modelleridir.

Deri ayakkabıların fiyatları da kalitesine göre farklılık göstermektedir. Gerçek deriden üretilmiş olan ayakkabılar çok pahalı olduğu için normal üretim deri ayakkabıları tercih etmek çok daha mantıklı ve zararsız bir seçim olacaktır. Deri ayakkabıların bakımı ise ayakkabıların çok daha uzun ömürlü olması için gerekli bir unsurdur ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Deri Ayakkabı Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Deri ayakkabı sahibi olan kiÅŸilerin deri ayakkabılarını giyerken çekecek kullanması ayakkabının hasar görmesini ve yamulmasını önleyecek bir yöntem olacaktır.
  • Deri ayakkabıların üzerinde oluÅŸan çamur, kum gibi lekelerin bir an önce temizlenmesi ve kurumaması gereklidir. Kuruyan bu lekeleri çıkarmak ayakkabıyı çizecek, tahrip edecektir.
  • Islanan deri ayakkabıların yeniden giyilmeden önce sıcak bir yerde kurutulmasına da önem verilmelidir. Islak ayakkabılar hem mantar vb. saÄŸlık sorunlarının oluÅŸmasına neden olacak hem kötü bir koku yayacak hem de ayakkabının çabucak bozulmasına neden olacaktır.
  • Deri ayakkabıların mümkünse en alt derece ile makinede yıkanması gereklidir. Deri ayakkabı yıkamak için en ideal derece 30 derecedir.
  • Deri ayakkabı tamirlerinde kiÅŸinin kendi başına iÅŸlem yapmak yerine ayakkabıyı iyi bir ayakkabı tamircisine götürmesi gerekmektedir.
  • Deri ayakkabı yıkandıktan sonra kurutulurken çamaşır makinesinde kurutmak yerine açık havada kurutma yapılmasına önem verilmelidir.
  • Deri ayakkabıların iyi bir boya ile düzenli biçimde boyanması da yapılması gereken bakım iÅŸlemleri arasında yer almaktadır.

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Tamir Edilir?

Deri ayakkabı üzerinde belirli bir zaman sonra çeşitli nedenlere bağlı olarak çizikler oluşabilir. Bu gibi lekeler ayakkabıya zarar vermesinin yanı sıra kötü ve eski bir görünüme de yol açmaktadır. Ayakkabı üzerinde oluşacak olan çizikler şu yöntemleri kullanarak tamir edilebilir:

  • Deri ayakkabı çizikleri için en etkili yöntem doÄŸal bir yöntem olan zeytinyağıdır. Bu iÅŸlem için zeytinyağını bir beze dökün ve bu bez ile ayakkabıyı yavaşça ovun. Bu iÅŸlemi deriden yapılmış diÄŸer ürünler için de kullanabilirsiniz.
  • Deri ayakkabı üzerinde oluÅŸacak olan çizikleri vazelin krem ile de ovalayarak kısa süre içinde tamir edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ