Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri telefon kılıfını temizlemeden gerçek deri olup olmadığını anlamak oldukça önemlidir. Çünkü gerçek deriler kimyasal ile temizlendiğinde yapısı bozulur ve aşınır. Fakat suni deriler daha rahat temizlenebilmektedir.

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri telefon kılıflarını temizlerken aslında yukarıda da bahsettiğimiz gibi önceliğimiz gerçek deri mi yoksa değil mi bunu anlayabilmek. Eğer kılıf gerçek deriden yapılmış ise;

  • Gerçek deriler kesinlikler ağartıcı deterjanlarla ya da kimyasallar ile temizlenmemelidir. Aksi halde kılıf çok kısa bir süre içinde aşınır ve yapısı bozulur. Böylece görüntüsü de bozulabilir.
  • Gerçek deri temizlerken her zaman doğal temizleyicilerden yardım alınmalıdır. Temiz bir bez kullanarak, su ve doğal sabun karışımı hazırlayıp yavaş hareketler ile ovalayarak telefon kılıfınızı temizleyebilirsiniz. Hem eğer kılıfınız renkli ise renginin değişmesini de engellemiş olursunuz.
  • Beyaz sirke ve su karışımı hazırlayarak da yine gerçek deri kılıfınızı temizleyebilirsiniz. Yine oldukça yavaş ve oval hareketlerle, kılıfın üzerindeki lekeyi temizleyebilirsiniz.
  • Gerçek deriler için özel temizleyici spreyler bulunmaktadır. Eğer telefon kılıfınız önemliyse ve uzun bir süre kullanmayı istiyorsanız, bu spreylerden temin ederek sürekli olarak telefon kılıfınızı temizleyebilirsiniz. Böylece deriyi hem korumuş, hem de temizliğini sağlamış olursunuz.
    Eğer telefon kılıfınız suni deriden yapılmış ise;
  • Yine ağartıcı kimyasal deterjanlar kullanmak kılıfın yapısını bozabileceğinden daha yumuşak kimyasal temizleyiciler tercih edebilirsiniz. Temiz bir bezi, kimyasal temizleyici bir ürün ile nemlendirerek silebilirsiniz. Çok bastırmamanız oldukça önemlidir, aksi taktirde kılıf renkli ise renginin akmasına sebep olabilirsiniz.
  • Yine yukarıda yazmış olduğumuz doğal yöntemleri kullanarak da suni deri telefon kılıfınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Derinin Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

  • Suni deri ile gerçek deriyi birbirinden ilk etapta ayıran her zaman aralarındaki fiyat farkıdır. Suni deriler her zaman daha ucuzdur, gerçek deriler ise çok daha pahalıdır.
  • Gerçek deriyi kokladığınızda kendine has bir kokusu bulunmaktadır bunu kolaylıkla fark edebilirsiniz. Fakat suni deri, ham maddesinin büyük bir kısmı plastikten oluştuğu için, daha plastik bir kokusu vardır.
  • Bir çakmak ile derinin gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz fakat bu oldukça risklidir ve dikkat etmezseniz, telefon kılıfınıza zarar verebilirsiniz. Gerçek deri çabuk tutuşmaz fakat suni deri yine içeriğindeki plastikten dolayı ilk etapta ateş bir parlar. Buradan da yine ayırt edebilirsiniz.
  • Suni deride yine içeriğindeki plastik miktarından dolayı dikişten ziyade yapıştırma daha sık kullanılır. Fakat gerçek deri eşyalar daha çok dikilmektedir. Yine bu şekilde de rahatlıkla anlayabilirsiniz.
  • Gerçek deri kesinlikle sert değildir. Suni ve gerçek deriyi elinize aldığınızda farkı kolaylıkla anlayabilirsiniz. Çünkü gerçek derinin yapısı daha yumuşaktır, suni deri ise çoğu zaman oldukça sert üretilmektedir.

NOT: Eğer elinizdeki eşyanın gerçek bir deri olduğuna eminseniz, kesinlikle doğal temizleyiciler dışında kimyasal bir madde ile temizlememeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ