Deriden Tükenmez Lekesi Nasıl Çıkar?

Deriden Tükenmez Lekesi Nasıl Çıkar?

Tükenmez kalem kullanan hemen hemen herkesin başına gelmiştir, ellerinin tükenmez kalem lekesi olması. Hatta bazı durumlarda kalem akıtıyor ise bütün parmaklarınız ve elleriniz tükenmez kalem lekesi olabilir. Peki deriden tükenmez lekesi nasıl çıkar?

Derimiz belli miktarda maddeyi emme özelliğine sahiptir. Tükenmez kalemin mürekkebi ile temas ettiğinde hızlı bir absorve yapar. Bazı durumlarda ne yaparsak yapalım kolay bir şekilde oluşan bu lekeyi çıkaramayız.

Deriden tükenmez kalem lekesini çıkarmak için uygulamanız gereken püf noktalar aşağıda anlatılmaktadır. Bu püf noktaları dikkatlice uygularsanız, tükenmez lekesinden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

1-)Kurumasını Beklemeden Müdahale Edin

Tükenmez kalemin deriye daha fazla işlemesine izin vermeyin ve bu durumu farkettiğiniz an müdahale edin. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olun ve lekenin daha fazla yayılmasını sebep olmayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta mürekkebi silerken az yoğun olduğu yerden çok yoğun olduğu yere doğru tek yönlü bir hareket izleyin.

2-)Alkol Kullanın

Alkol, mürekkebin deriden kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Bu durumda eczanelerde satılan ve antiseptik özelliği olan eczacı alkolünden kullanabilirsiniz.

Alkolü bir pamuğa damlatın ve bu pamuk ile mürekkep lekesi olan yeri güzelce siliniz. Bu işlemi tersi şekilde yani derinize alkolü dökerek yapmayınız bu durum derinizin zarar görmesine sebep olabilir.

3-)Kolonya Kullanın

Kolonya içerisinde bulundurduğu yüksek alkol miktarından dolayı bu gibi durumlar için sık sık kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken durum kolonyayı direkt elinize dökerseniz mürekkep sulanabilir ve etrafa yayılabilir. Bu gibi durumları önlemek amacıyla kolonyayı bir pamuğa döküp o şekilde oluşan lekeyi çıkarmaya çalışın.

NOT: Mürekkep lekesini çıkarmak için yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen hala az olsa da bir leke kaldıysa elinizi bol su ile yıkayınız. Kısa süre içerisinde geçtiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ