Derin Dondurucuda Tavuk Ne Kadar Saklanır?

Derin Dondurucuda Tavuk Ne Kadar Saklanır?

Tavuk tüketilmesine dikkat edilen bir yiyecektir. Tavuğun bayatlaması durumunda kişi anında zehirlenebilir. Bu sebeple tavuk etinin saklanması her daim bir problem oluşturmaktadır.

Günümüzde yiyeceklerin bozulmaması için derin dondurucular çok sık kullanılmaktadır. Derin dondurucularda saklanılan yiyecekler çok düşük sıcaklıklarda tutulmaktadır ve bu sayede bakteri ya da benzeri mikroorganizma aktiviteleri önlenmektedir. Tavuk derin dondurucuda saklanma şekline göre farklı sürelerde tutulabilir.

1-)Haşlanmış Saklanan Tavuk

Haşlanarak saklanan tavukların bozulma oranı çok daha düşüktür. Uzun süre boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Burada önemli olan tavuğun güzel bir şekilde haşlanması ve soğumasıdır.

Soğumadan tavuk eti asla derin dondurucuya konulmamalıdır. Bu dikkat edilmesi gereken bir püf noktadır. Aksi halde tavuk eti dondurucuda olmasına rağmen hızlıca bozulmaktadır.

Haşlanan tavuk etlerini kilitli buzdolabı poşetlerine koyarak buzdolabında saklayınız. Bu şekilde de tavuk etinin bozulma süresini ertelemiş olursunuz.

2-)Çiğ Tavuk Eti Saklanması

Çiğ tavuk etini derin dondurucuda saklamak daha zahmetlidir. Tavuk eti çiğ halde çok uzun süre dondurucuda saklanmamalıdır. Aksi halde bozulur ve kişiyi zehirleyebilir.

Çiğ tavukları da dondurucuda saklarken muhakkak buzdolabı poşeti kullanınız. Buzdolabı poşetleri dondurucuda yiyeceğin daha uzun süre saklanmasını saklamaktadır.

Çiğ tavuk eti dondurucudan çıkartıldığı gibi tüketilmelidir. Eridikten sonra asla tekrar dondurucuya konulmamalıdır. Böyle bir durumda tavuk bozulmuş olur ve kişinin tüketmesi takdirince zehirlenmesine sebep olmaktadır.

NOT: Tavuk eti, balık ve kırmızı ete göre çok daha kolay bozulan bir et gurubudur. Bu et grubundan zehirlenme çok sık gözlenmektedir. Bu sebeple bu tarz etlerin tüketilmesinde dikkatli olunması ve tüketileceği esnada alınan taze ürünlerin yenilmesi çok daha faydalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ