Kauçuk Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

Kauçuk Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

Kauçuk paspasların kokmasının en büyük nedeni artık ürünlerden yapılmış olmasıdır. Eğer 1 ay boyunca kullandığınız paspasınız hala ilk günkü gibi kokmaya devam ediyorsa, bilin ki paspasınız kaliteli değildir. Bu kokuyu ise gidermek oldukça zor ve hatta imkansızdır.

Kauçuk Paspas Kokusu Nasıl Giderilir?

Araca paspas alırken sanki çok önemli değilmiş gibi düşünülerek mümkün olduğunca ucuz ürün tercih edilir. Fakat ucuza mal ettiğiniz bu paspas aslında size oldukça pahalıya mal olmaktadır. Şöyle ki, ucuza aldığınız paspas kalitesizdir. Kalitesi kauçuk paspaslar ise artık plastiklerden elde edildiği için kokuya sebep olmaktadır. Bu koku çoğu zaman o kadar ağırdır ki, sizin bu paspası atmanıza ve tekrar yenisini almanıza sebep olur.

  • Kauçuk paspasların kokusunu gidermek için uygulayabileceğiniz en basit yöntem paspası havalandırmaktır. Birkaç gün dışarıda havadar bir alanda kalan paspas, eğer kaliteli ise kokusunda değişiklikler meydana gelecektir. Yani bu koku azalacaktır. Bunun dışında bu paspası kokulu sabun ile yıkayabilir ve bu şekilde de asabilirsiniz. Fakat paspasınız kaliteli değil ise bunların hiç birinin sizi çözüme ulaştırmayacağını hatırlatmak isteriz.
  • Kauçuk paspas fiyatları 90 TL’den başlayarak 150 TL’ye kadar çıkmaktadır. Tabii ki 30 TL ya da 25 TL ye de kauçuk paspas bulabilirsiniz fakat bu ürünler kalitesiz olduğu ve kokuya sebep olmasından dolayı sizin ekstra harcamalar yapmanıza sebep olacaktır. Bu ekstra harcama içindekiler ise paspasın kokusunu gidermek için kullanacağınız ürünler, aracın içindeki kokuyu değiştirmek için kullanacağınız ürünler ve son olarak yeni bir paspas almak gibi harcamalara sebep olacaktır. Bunu en başından engellemek için güvendiğiniz, bildiğiniz ve herhangi bir problem sonucunda muhatap bulabileceğiniz bir firmadan almanız daha sağlıklı olacaktır.

Kaliteli Kauçuk Paspas Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli kauçuk paspası ayırt etmek oldukça zordur. Aslında ilk dikkat çeken özelliğinden bahsedecek olursak, kaliteli paspasların yumuşak ve oldukça esnek olmaktadır. Çünkü kauçuk dediğimiz madde oldukça esnek ve yumuşak bir maddedir. Aynı zamanda kauçuk kullanıldıkça kokusu azalan bir maddedir. Yani ilk başta biraz da koku hassasiyetinize göre hepsinde plastik kokusu olur. Fakat maksimum 15 gün içerisinde kaliteli olan kauçukların rahatsız edici olan o plastik kokusu oldukça azalmaktadır.

Kalitesiz kauçuklar ise serttir ve kıvırdığınız zaman kırılacak gibi bir yapıya sahiptir. Bu iki ürünün arasında biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi fiyat farklılıkları da vardır. Kaliteli olan kauçuk paspasının fiyatı 100 TL’dir fakat yıllarca kullanabilecekken, kalitesiz olanlar oldukça ucuzdur ve kokusundan dolayı kullanmak da zordur. Bu tür ürünler uzun kullanımlarda da kokusundan herhangi bir şey kaybetmez ve havalandırmanız ya da yıkamanız kokuda herhangi bir değişikliğe sebep olmaz.

Kaliteli paspası anlamanın bir diğer yolu ise aldığınız firmadır. Eğer bu firma köklü bir firma ise kalitesiz ürün ile müşterilerine problem çıkarmak yerine kaliteli ürün üretip müşteri memnuniyeti ön planda tutacağından, alacağınız ürün de o denli içine sinecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ