Vernik Lekesi Nasıl Çıkar?

Vernik Lekesi Nasıl Çıkar?

Çeşitli ahşap mobilyaların bakımı, daha hoş görünmesi için sık sık vernik uygulama işlemi gerçekleştirilmektedir. Verniğin kuruması biraz zaman aldığı için çoğu zaman kurumadan dokunulur ve leke oluşabilir.

Vernik lekesinin çıkarılması için genellikle benzer benzeri çözer mantığından yararlanılır. Vernik lekelerini bu mantıktan yararlanarak genellikle apolar organik çözücüler ile çıkarılır.

Vernik lekelerini çıkarmak için kullandığınız maddelerin eşyalarınıza zarar vermediğinden emin olunuz. Uygulama yapmadan önce eşyanızın o maddeden zarar görüp görmeyeceğini öncelikli olarak araştırınız ve sonra uygulama yapınız.

Vernik lekesini çıkarmak için aşağıda çeşitli yöntemler anlatılmaktadır. Temelde aynı mantık ile işleyen yöntemlerde kullanılan kimyasal maddeler farklılık göstermektedir. Elinizde hangi kimyasal bulunuyor ya da hangisine daha kolay ulaşabiliyorsanız onu kullanarak vernik lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz.

1-)Aseton Kullanın

Aseton, özellikle oje kullanan kadınların evinde çok sık bulunan ve kullanılan bir kimyasaldır. Bu kimyasalı kullanarak kolaylıkla vernik lekesinden kurtulabilirsiniz.

Vernik lekesi bulunan yeri pamuklu bir beze aseton dökerek silebilirsiniz. Aseton lekenin kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Ancak bazı durumlarda kullanılan asetonun miktarı yeterli olamayabilir. Böyle durumlarda aseton dökülü bir kap içerisinde vernik lekeli eşyanızı bekletebilirsiniz.

2-)Tiner Kullanın

Tiner; organik maddeler çıkarılmasında, çözülmesinde sıkça kullanılan organik bir kimyasal maddedir. Verniğin kolayca çıkarılmasını sağlayan bu kimyasal ile hızla vernik lekesinden kurtulabilirsiniz.

Tiner ile ıslattığınız bez ile vernik lekesi olan bölgeyi silebilirsiniz. Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken husus tinerin çok yanar bir madde olmasıdır. Bu sebeple tiner ile sildiğiniz bölgeyi sonrasında sulu bir bez ile ya da kuru bir bez ile silerek tineri bölgeden uzaklaştırın.

Bu işlemin yapılmaması herhangi bir ateşli işlem esnasında yangın çıkmasına sebep olabilmektedir. Hem canınız hem de malınız için tehlikeli olan bu durumdan korunmak için tineri işlem sonrasında bölgeden muhakkak uzaklaştırın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ