Devit 3 Yüklemesi ve Gebelik

Devit 3 Yüklemesi ve Gebelik

İçerdiği D vitamini açısından oldukça zengin devit-3 ilacı, kemik gelişimi konusunda oldukça etkilidir. Daha çok çocukların kemik gelişimi için uzmanlar tarafından tavsiye edilse de, D vitamini eksikliği olan yetişkinlere de devit-3 ilacı önerilebilmektedir.

Sağlıksız ve dengesiz beslenmenin sonucu olarak vücutta baş gösterebilen D vitamini eksikliği durumunda devit-3 ilacı, uzman tarafından gerekli görülebilmektedir. Hamilelik evresinde olan pek çok kadın, bu süreçte devit-3 ilacının kullanılıp kullanılamayacağını merak ederler.

Hamilelik Döneminde Devit-3 Kullanımı

Gebelik döneminde gerek psikolojik değişimlerden gerekse anne adayının karnında bir can taşımasından ötürü, her konuda temkinli ve duygusal yaklaşım söz konusudur. Bu süreç bebeğin sağlığı ile doğrudan ilintili olduğundan temkinli davranmakta fayda vardır. Hamilelik döneminde anne adayının beslenmesi, yaşam tarzı ve kullandığı ilaçlar gibi pek çok etken bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu yüzden gebelikte bir çok konuda dikkatli olmakta ve bebeğin sağlığını düşünmekte fayda vardır.

İlaçların içeriğinde kimyasal ve yoğun tesirli pek çok etken madde bulunmaktadır. Bu maddeler, anne karnındaki bebeğe zarar verebileceğinden bir çok ilacın prospektüsünde; “hamilelik döneminde kullanılması önerilmez” gibi bir ibareyle karşılaşılır. Hamilelik döneminde bilinçsizce kullanılan ilaç bebeğe zarar verebileceğinden, doktor kontrolü dışında kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır.

Gebelik evresine D vitamini takviyesine ihtiyaç duyulabilir. Bir D vitamini takviyesi olan devit-3 ilacının bu süreçte, uzman kontrolü dışında kullanılması kesinlikle tavsiye edilmez. Bebeğin sağlığını olumsuz etkilememesi açısından, kesinlikle doktor tavsiyesi ve kontrolü dahilinde devit-3 ilacının kullanılması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ