Sağ Gözüm Kısık

Sağ Gözüm Kısık

Son zamanlarda sağ gözüm kısıklaşmaya başladı diyorsanız öncelikli olarak bir göz doktorunuza gitmenizi öneririz. Bu durum bazen tek bir gözde bazen ise her iki gözde birden meydana gelebilmektedir. Gözlerinizi yoracak hareketleri uzun süreli yapmanız bu duruma sebep olabilmektedir.

Sağ gözde meydana gelen kısıklığın sebebi göz kapağı düşmesi olabilir. Göz kapağı düşüklüğü çok sık karşılaşılan bir problemdir. Birçok sebebi olabilmektedir. Üst göz kapağında meydana gelen bu durum estetik açıdan kötü duran bir problem gibi algılansa da sadece estetik açıdan sorun oluşturan bir problem değildir.

Göz kapağı düşüklüğü;

  • Göz kapağı kaslarında ve sinirlerinde meydana gelen bir deformasyon sonucunda oluşabilmektedir. Bu durum ciddi bir rahatsızlığın göstergesidir. Ani bir şekilde oluşabileceği gibi yavaş yavaş zaman içerisinde de gelişebilir.
  • Göz kapağının hareketlerinde meydana gelen yavaşlama. Bu durumda kişi gözünü tam olarak açmakta problem yaşamaktadır.
  • Çarpma-vurma gibi travma durumlarında alınan darbeler göz kapaklarında düşüklüğe sebep olabilir.

Göz kısıklığı kişinin estetik açıdan sorun yaşamasına sebep olduğu gibi kişinin görme alanını da daraltmaktadır. Bu durumda kişi ciddi zorluk yaşar hatta bazı durumlarda göz kısıklığı tek gözde olur ise kişi görmede problem yaşayacağı için bütün yük diğer göze biner ve kişi ciddi göz ağrısı ve baş ağrısı yaşayabilmektedir.

Bazı durumlarda ise göz doğuştan kısıktır. Bu durum çoğu zaman sonradan gelişen göz kapağı düşüklüğü gibi algılanır. Ancak yapılan profesyonel muayeneler sonucunda bu durumun yanlış olduğu anlaşılır. Doğuştan göz kısıklığı olan kişilerde uygulanacak küçük bir cerrahi operasyon ile hastanın normal bir görünüşe kavuşması sağlanır.

Göz Kısıklığı Tedavisi

Göz kısıklığının doğru bir şekilde tedavi edilebilmesi için öncelikli olarak bu duruma sebep olan durumun belirlenmesi gerekmektedir. Göz kapağı düşüklüğü göz kısıklığına sebep olan en büyük durumdur. Göz kapağı düşüklüğünde ;

  • Kaslardan kaynaklı zayıflamada öncelikli olarak bu zayıflamaya sebep olan durumun önlenmesi gerekmektedir. Bu durum ne kadar erken teşhis edilirse kişi o kadar erken bu rahatsızlıktan kurtulur. Geriye kalan hasar o derece az olur.
  • Travma sonucu gözlenen durumlarda genellikle göz kısıklığı kendiliğinden düzelmektedir.
  • Derinin sarkmasından kaynaklı oluşan göz kısıklıkları derinin cerrahi operasyon ile gerilmesi ile düzelmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ