Dolmalık Patlıcan Buzlukta Nasıl Saklanır?

Dolmalık Patlıcan Buzlukta Nasıl Saklanır?

Patlıcan farklı çeşitleri bulunan bir sebze türüdür. Ilık iklimlerde ve tropik iklimlerde yetişebilmektedir. Ilık iklimlerde yetişen patlıcanlar tek yıllık bir bitki olarak yetişirken tropik iklimlerde yetişen patlıcanlar ise küçük bir ağaç olarak büyüyen çok yıllık bir bitkidir. Besin değeri açısından da zengin olan patlıcan aynı zamanda oldukça lezzetli bir sebzedir.

İçerisinde çeşitli vitamin ve mineraller bulunduran patlıcan özellikle potasyum açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra vitamin olarak A vitamini, C vitamini ve az miktarda da B6 vitamini içermektedir. Mineral olarak ise sodyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içermektedir. Bu nedenle patlıcan sağlık açısından önemli besinlerden birisidir. Ayrıca patlıcan tüketimi oldukça kolaydır. Çünkü patlıcan kullanılarak yapılabilecek yemekler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Patlıcan kullanılarak yapılabilecek yemekler arasında patlıcan dolması da yer almaktadır. Oldukça lezzetli olan patlıcan dolması yemeğini yapmak ise kolay olmasına karşın biraz uğraştırıcıdır. Ancak bu yemeği hazırlarken hazırlama süresini azaltabilmek için dolmalık patlıcanları buzlukta saklamak mümkündür. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Dolmalık Patlıcan Buzlukta Nasıl Saklanır?

1-)Patlıcanların Seçilme Aşaması

Patlıcanların seçilmesi dikkat edilmesi gereken ilk noktadır. Dolmalık patlıcan seçiminde patlıcanların şekilleri oldukça önemlidir. Bunun için tombul patlıcan ya da etli patlıcan olarak bilinen patlıcanlar tercih edilmelidir. Bu patlıcanlar normal patlıcan olarak bilinen düz patlıcanların aksine yuvarlak ve geniş çaplı olan patlıcanlardır. Dolmalık patlıcan yapmak için en ideal patlıcanlar tombul patlıcanlar olsa da bulunamaması durumunda diğer patlıcanlarda kullanılabilmektedir.

2-)Temizleme Aşaması

Dolmalık patlıcanları buzlukta saklamak için öncelikli olarak patlıcanları hazırlamak gerekir. Bunun için ilk yapılması gereken şey özenle seçilmiş olan patlıcanların akan suyun altında güzelce yıkanmasıdır. Daha sonra yıkanan patlıcanların sap kısımları kesilerek bir bıçak yardımı ile dikkatli bir şekilde oyulur. Bu aşamada oldukça dikkatli olmak gerekir. Patlıcanların delinmesi durumunda pişirme aşamasında iç malzemelerinin taşması söz konusu olur. İç kısımlarının oyulmasının tamamlanması ile birlikte patlıcanların temizlenme aşaması tamamlanmış olur.

3-)Hazırlama Aşaması

Hazırlama aşaması patlıcanları dondurucuya koymadan önce uygulanacak olan son aşamadır. Bu aşamada içleri oyularak hazırlanmış olan patlıcanlar uygun büyüklükte bir kabın içerisine alınır. Daha sonra patlıcanların üzerini geçecek miktarda su kaynatılır.

Kaynamış olan su patlıcanların üzerine dökülür ve kabın üzeri kapatılır. Bu şekilde 15 dakika kadar bekledikten sonra patlıcanlar bir süzgece alınarak soğuması beklenir. Soğuyan patlıcanlar uygun saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzluğa kaldırılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ