Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

Bahçe katı evlerde ya da eski binalarda böceklenmeler sıklıkla meydana gelebilmektedir. Özellikle mutfak gibi hijyenin oldukça yüksek olması gereken alanlarda böceklenmeler meydana geldiğinde kişileri oldukça zorlayabilmektedir.

Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtuluruz?

Mutfakta böceklerin oluşması, sakladığınız gıdalara, mutfağın genel hijyenine oldukça zarar vermektedir. Bu böceklerin meydana çıkmasının en büyük nedenlerinden biri mevsimsel olabileceği gibi evin bahçe katı olması ya da binanın eski olmasından dolayı kaynaklanabilmektedir. Bu böceklerden kurtulmak için öncelikle böceklerin türünü bilmek ve sonrasında ise nereden çıktığını tespit etmek gerekmektedir. Eğer mutfakta herhangi bir delik, kırık alan var ise buraları kapatmalısınız.

Böceklenmelere, böcek ilacı ile de müdahale edebilirsiniz fakat bu aynı zamanda riskli olacaktır. Şöyle ki, ilaçlamadan sonra birkaç gün kesinlikle mutfağı kullanmamanız gerekir. Aksi halde bu ilaç sizi rahatsız edebileceği gibi pişirdiğiniz yemeğe ya da açıkta kalan yiyeceklere de zarar verecektir. Bu yüzden size uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerden bahsetmek isteriz.

  • Eğer şikayetçi olduğunuz karıncalar ise: Karıncaları kaçırmak için özellikle karıncaların bulunduğu yerlere ya da gelebileceği yerlere kahve dökün. Kahvenin dışında tarçın, nane veya sarımsak gibi kokularda yine karıncaları uzaklaştıran kokulardır. Aynı şekilde karıncaları engellemek için ise karınca tozları bulunmaktadır. Bu tozların mutfak için uygulanabilecek olanlarını tercih ettiğinizde de yine mutfağınızı karıncalardan arındırabilirsiniz.
  • Şikayetçi olduğunuz böcekler güveler ise: Güveler her zaman bakliyatlara dadanmaktadır. Bunu engellemek için ise güvenin bulunduğu alanlarda eğer paketi yırtılmış bakliyat ya da açıkta kalmış ürünler var ise öncelikle bunlardan kurtulmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise bu ürünlerin olduğu yeri, yani güvelerin bulunduğu yerleri sirkeli su yaparak temizleyin ve hijyen kazanmasını sağlayın. Böylece o bölgede böyle bir böceklenmenin tekrarlanmasını önlemiş olursunuz.
  • Şikayetçi olduğunuz kalorifer böcekleri ise: Bu böceklerin barınmasını engellemek için mutfağınızı her zaman temiz tutmanız çok önemlidir. Kimyasal temizleyiciler kullanarak mutfağınızı temizleyebileceğiniz gibi sirkeli su kullanarak da aynı hijyeni sağlayabilirsiniz. Böylece hem sağlıklı hem de doğal bir şekilde mutfağınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Mutfağın Böceklenmesini Nasıl Engelleyebiliriz?

Mutfağın böceklenme sorunu kronik bir sorun değilse, muhtemelen yeterince temiz olmamasından kaynaklanmaktadır. Mutfağınızı düzenli olarak temizlemeli ve artık yemek ya da bulaşık bırakmamalısınız. Uzun süre kalan artık yemeklerde odanın sıcaklığı ile birleşince böceklenme ve sinek yapabilmektedir. Mutfağı belirli aralıklar ile iyice temizlendiğinden emin olacak şekilde kimyasal ya da sirke ile temizlemelisiniz. Bu temizlik işleminde kimyasal kullanacaksanız şayet, işlem bittiğinde kimyasal kalıntısı kalmadığına emin olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ