Donmuş Kıyma Hemen Pişirilir mi?

Donmuş Kıyma Hemen Pişirilir mi?

Dondurulmuş kıymanın hemen pişirilmesi yemeğin lezzeti açısından oldukça riskli olabilmektedir. Ne kadar aceleniz olursa olsun, dondurulmuş bir besinin çözülmesini beklemeden kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Donmuş Kıyma Hemen Pişirilir mi?

Dondurduğunuz kıymayı kullanmadan önce çözülmüş olduğuna emin olmalısınız. Eğer bunun için vaktiniz yok ise buhar yöntemini kullanarak kıymanın daha kısa sürece çözünmesini sağlayabilirsiniz. Donuk vaziyette pişirilen kıymanın bir kısmı daha çok pişerken bir kısmı ise daha çiğ kalabilmektedir. Bu ise direkt olarak yaptığınız yemeğin kıvamını ve tadını etkileyecektir. Aynı zamanda yine çözünmeden pişirilen donmuş gıdaların tatları da kendi tadını tam olarak yansıtmayacağından hiç riske girmeden kısa yollardan çözünmesini sağlamanızı öneriyoruz. 😊

Buzluktaki Kıyma Bozulur mu?

Buzluğu aslında yiyeceklerimizin tüketme süresini daha da uzatmak için kullanırız. Her ne kadar bozulmasını geciktirsek de maalesef gıdaların bozulmasına engel olamayız. Bu yüzden buzluğa kaldırılan her gıdanın üzerine tarih yazmakta fayda var böylece bu tarihleri kontrol ederek gıdayı ne zaman tüketmemiz gerektiğinin kontrolünü daha rahat sağlar ve gıda bozulmadan tüketebiliriz.

Buzluktaki Kıymanın Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Kıymayı buzlukta yaklaşık olarak 6 ay ile 8 ay arasında saklayabilirsiniz. Bu yüzden özellikle et ürünlerini buzluğa kaldırırken üzerine buzluğa koyduğunuz tarihi not etmenizde fayda var çünkü 4 ay sonra o kıymayı ne zaman koyduğunuzu unutmanız oldukça normal. Eğer kıyma, belirttiğimiz tarihlerden çok daha fazla bir süre buzlukta kalmışsa bozulmuştur ve pişirmeden evvel muhakkak kontrol etmelisiniz. Peki tam olarak nelere dikkat etmek gerekiyor?

  • Kıymanın çözülmesini beklemeniz gerektiğini belirtelim. Çünkü donmuş yiyeceklerin ilk bakışta bozulup bozulmadığını anlamak zor olabilir. Eğer bir şekilde paketi yırtılmış, hava alan bir gıdadan bahsediyorsak, ne kadar buzlukta olursa olsun maalesef o gıda bozulmuş veya bozulmaya başlamıştır. Bu şekilde tüketmeniz sağlığınız açısından zararlı olabilmektedir.
  • Bozulmuş et ürünlerinde her zaman kötü bir koku oluşur. Aynı şey donmuş kıyma için de geçerlidir. Kıymayı çözdürdükten sonra kötü bir koku ile karşılaşıyorsanız kesinlikle tüketmekten kaçınmalısınız.
  • Bozulmuş olan kıymanın görüntüsü de doğal olarak kararacaktır. İlk bakışta zaten rengi koyu geleceği için, kokusu olmasa bile yine de tüketmekten kaçınmalısınız.
  • Eğer renginde ve kokusunda bir tuhaflık sezmediyseniz kıymayı pişirmeye koyulabilirsiniz. Fakat aslında kontrol burada da bitmiş değil, eğer pişirme esnasında kıymadan kötü bir koku yayılıyorsa yine tüketmekten kaçınmanız gerekiyor.

Et Ürünlerini Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?

Et ürünleri en kolay bozulabilecek ürünlerdir bu yüzden muhafaza ederken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Öncelikle aldığınız ürünün taze olduğundan emin olmalısınız. Kıyma, balık, kırmızı et gibi ürünler bozulmaya başlamışsa, dondurucuya koysanız dahi bozulmasına engel olamazsınız. Ayrıca sadece o et bozulmakla kalmaz, çevresindeki diğer gıdaların bozulmasına da sebep olabilir çünkü et ürünleri en çok bakteri üreten gıdalardır.

Et ürünlerini muhafaza ederken kesinlikle hava almadığından emin olmanız gerekmektedir. Kap içerisinde saklamaktan ziyade, ürünleri folyoya sararak veya buzdolabı poşetine koyarak saklamanız daha güvenilir olacaktır. Bu esnada poşetin yırtık olmadığına emin olmanız gerekiyor. Yine et ürünlerini saklarken genellikle dikkat edilmeyen detaylardan biri de oda sıcaklığıdır. Şöyle anlatalım, et ürünlerinin çabuk bakteri üretebildiğini biraz önce söylemiştik. Hemen pişirmeyecekseniz eğer kesinlikle oda sıcaklığında bekletmemeniz gerekiyor. 1 saatten fazla oda sıcaklığında kalmış olan et, bakteri üretmeye başlayacaktır. Bu yüzden pişirmeden evvel buzdolabında hava almayacak bir şekilde muhafaza etmelisiniz.

Et ürünlerini muhafaza ederken üzerine tarihi not etmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Sadece et ürünleri için değil, buzlukta muhafaza ettiğiniz tüm ürünler için üzerine tarih yazmanız, sizin için sonraki aşamalarda büyük kolaylık olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ