Su Matarası Nasıl Temizlenir?

Su Matarası Nasıl Temizlenir?

Günlük hayatın yoğun koşturması içerisinde su mataraları önemli bir yer kazanmaya başladı. Su matarası gerek çalışan insanların gerek öğrencilerin gerekse de sporcuların sıklıkla kullandığı bir eşya haline geldi. Plastik su şişelerine göre oldukça sağlıklı olan su mataralarını kullanmadan önce en çok düşündüren noktası ile bu mataraların temizliğidir.

Dar ağızlı ve derin bir forma sahip olan bu su mataralarının temizliği birçok kişiyi düşündürmektedir. Su mataralarının temizliğinin iyi ve doğru bir şekilde yapılmaması durumunda da çeşitli bakterilerin oluşması söz konusu olabilir. Bu durumda da su mataralarının sağlıklı olması konusu tartışmaya açık bir konu haline gelir.

Su mataralarını sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için ise düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. Bunun için uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için limon, karbonat, sirke ve bulaşık deterjanı gerekmektedir.

Su Matarası Nasıl Temizlenir?

1-)Limon Suyu ya da Karbonat ile Temizleme

Limon suyu ya da karbonat kullanarak su matarası temizliği yapmak en çok tercih edilen temizleme yöntemidir. Bunun nedeni ise birçok kişinin sirke kokusundan hoşlanmıyor olmasıdır. Ancak limon ya da karbonat kullanmak oldukça etkili bir temizlik işlemi sağlamaktadır. Bunun için öncelikle limon kullanmayı tercih ediyorsanız limonun suyunu sıkın. Daha sonra 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu su mataranızın içerisine koyarak üzerini su ile doldurun.

Bu şekilde ağzına kadar doldurmuş olduğunuz mataranızı 24 saat boyunca bekletin ve yeterli sürenin geçmesinin ardından su ile durulayarak kullanmaya devam edin. Aynı şekilde bu işlemi karbonat kullanarak da uygulayabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kadar karbonatı su matarasının içine koyarak üzerini su ile doldurun ve bekleyin.

2-)Sirke ve Bulaşık Deterjanı ile Temizleme

Sirke ve bulaşık deterjanı yöntemi oldukça etkili ve uygulaması kolay bir yöntemdir. Bunun için öncelikli olarak 3 yemek kaşığı kadar sirkeyi su mataranızın içine koyun. Bu noktada kullandığınız sirke türünün temizleme işlemi açısından bir önemi yoktur. Ancak sirke yoğun kokuya sahip olan bir çeşit meyve suyu olduğu için istediğiniz çeşidi tercih edebilirsiniz.

Bu yöntemi uygulamak istiyor ancak sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız, en az kokuya sahip olan elma sirkesini tercih edebilirsiniz. 3 yemek kaşığı sirkeyi su matarasına koyduktan sonra üzerini su ile tamamen doldurun ve 1 gün boyunca bu şekilde bekleyin. Ardından bulaşık deterjanı ile su matarasını yıkayarak temizleme işlemini tamamlayın. Yıkama işlemi sirke kokusunun da geçmesini sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ