Duşakabin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duşakabin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duşakabin kullanımı, günümüzde duş almayı büyük ölçüde kolaylaştıran ve banyoda mekandan tasarruf etmemizi sağlayan bir malzemedir. Ancak duşakabin satın alınırken, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlara dikkat etmek, hem zaman kazanma açısından hem de tasarruflu olma açısından son derece önemlidir.

Duşakabin Seçimi Nasıl Yapılmalı?

  • İlk olarak dikkate alınması gereken nokta, banyonun büyüklüğü olmalıdır. Aynı zamanda banyonun kullanım şekli ve ergonomisi de bir hayli önem arz etmektedir. Banyo küçük olduğu halde, geniş ve büyük duşakabin satın alındığında, banyonun kullanım alanı daralacak ve hareket alanı oldukça kısıtlanacaktır. Metrekaresi küçük olan banyolarda, cam benzeri ya da şeffaf duvarlara sahip olan duşakabinler, çok daha ferah bir görünüm yakalanmasına yardımcı olacaktır.
  • Büyük boy bir banyoda, dikdörtgen olan duşakabinlerin tercih edilmesi hem görsel olarak hem de işlevsel olarak estetik bir kullanım ve görünüm sağlayacaktır.
  • Duşakabin seçimi esnasında, kapılarının kolayca açılıp kapanması, kullanışlı olması gibi detaylar da oldukça önemlidir. Ayrıca kabin dışına su çıkışının ortadan kaldırılabilmesi için mutlaka birinci sınıf silikon malzeme kullanılan ürünler tercih edilmelidir.
  • Seçilen kabinin malzemesi de kaliteli olmalıdır. Bu iyi malzeme, mükemmel bir işçilikle birleştirilerek sunulmalıdır. Bu nedenle mutlaka satın alınan ürünün garanti kapsamında olmasına dikkat edilmelidir.
  • Satın alma işleminden hemen sonra, değişim ya da garanti şartlarının yerine getirilebilmesi için fatura talep edilmeli, bu detay kesinlikle unutulmamalıdır.
  • Duşakabinin montajı da satın alınan firma tarafından yapılmalıdır. Bir firma kendi ürününün montajını en iyi şekilde yapmalı, ardından olup olmadığını test etmelidir. Aksi halde su taşması, kapıların işlevini yitirmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
  • Duşakabinde kullanılan malzeme, zaman içinde tahriş olmayacak, aşınmayacak bir malzemeden üretilmiş olmalıdır. Aksi halde zamanla suyun değdiği bölümlerde soyulmalar ortaya çıkabilir ve bu da hem estetik açıdan hem de kullanım açısından kullanıcıya sorun teşkil edebilir.

Fitilli mi, Silikonlu mu? Temperli Cam mı, Mika mı?

Kullanım alanına göre, duşakabinin yapıldığı malzemenin olabildiğince iyi seçilmesi gerekmektedir. Özellikle fitilli ve silikonlu duşakabinlerden hangisini tercih edeceği konusunda, kullanıcılar kararsız kalabilmektedir. İki malzeme, kullanım bakımından aynı rahatlığa sahiptir bu nedenle her ikisi de iç rahatlığı ile tercih edilebilir.

Cam konusunda ise “hangi camı seçmek uygun olur” sorusundan ziyade, “hangi cam daha kalitelidir” sorusunu sormak önemlidir. Cam ya da mika malzeme, her ikisi de kullanıma uygundur ancak mutlaka en iyi kalite olması gerekir. Her iki tür duşakabin camı da çeşitli sorunlara yol açabilir. Mika malzemede de cam malzemede de en basit örneğiyle, suyun kireçli olması nedeniyle kireç tortuları kalıcı olabilmektedir. Bu nedenle, duşakabinde her şeyden önce kaliteli olup olmadığına dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ