Bebeklere Keçi Sütü Ne Zaman Verilir?

Bebeklere Keçi Sütü Ne Zaman Verilir?

Bebeklere keçi sütü 12 ayı aştıktan sonra verilmelidir. Keçi sütü, anne sütüne benzerlik gösterse de anne sütünde bulunan besin değerlerini %100 olarak karşılamadığı için mümkün olduğunca 1 yaş itibari ile verilmelidir.

Bebeklere Keçi Sütü Ne Zaman Verilir?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi sağlıklı bir bebek için keçi sütü 12. aydan itibaren çok sık ve fazla miktarda olmayacak şekilde verilmelidir.

Keçi sütünün oldukça faydalı olmasından dolayı çoğu kişinin bilmeden, sadece faydalı diye çok fazla rağbet gösterdiği bu süt, fazla tüketim sonucunda vücutta kansızlığa sebep olabilmektedir. Bu yüzden hangi yaşta olursa olsun, vücuda dışarıdan takviye yapılacağı zaman mümkün olduğunca aşırıya kaçmamak gerekmektedir.

Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?

  • Keçi sütü, hazmetmesi kolay bir süt türüdür. Sindirim sistemini de düzenleyici etkisinden dolayı mideye oldukça faydalıdır.
  • Keçi sütü, bağırsak rahatsızlıklarının tedavisinde uygulanabilmektedir.
  • İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde özellikle küçük yaşlardan itibaren kemik gelişimini kolaylaştırmaktadır.
  • Beyin ve sinir hücrelerinin yenilenmesini sağlamaktadır.
  • Özellikle kanser hastalığı riski taşıyanlar için keçi sütü kullanımı, vücudunuzu koruduğunu ve sağlıklı olan hücrelerin yenilenmesini sağladığını kolaylıkla söyleyebiliriz.

Keçi Sütü Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keçi sütü kullanırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri tüketim miktarıdır. Bebeklerde ya da yetişkinlerde kesinlikle aşırı miktar tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Keçi sütünün içerisinde B12 vitaminin az miktarda olmasından dolayı sürekli tüketim de kansızlığa sebep olabilmektedir.

Keçi Sütü Nasıl Saklanmalıdır?

Keçi sütü, inek sütü ile kıyaslandığında daha hassas bir süttür. Bu yüzden saklanma konusu oldukça önemlidir. Öncelikle keçi sütünün her zaman taze olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bozulmaya başlamış olan süt, muhafaza edildiği zaman zaten bakteri üretmeye başlamış olduğu için böyle bir sütü saklayıp sonrasında ise tüketme şansınız hiç yoktur.

  • Süt, cam bir şişe ya da süt saklamak için üretilen şişeler tarafından rahatlıkla buzdolabında saklanabilir. Fakat aylarca ya da günlerce değil, maksimum 2 gün kadar saklanabilmektedir.
  • Kapalı sütler için ise öncelikle bakılması gereken şey sütün son kullanma tarihidir. Son kullanma tarihinin dolmasına daha varsa sütü rahatlıkla tüketebilirsiniz fakat açıldıktan sonra çok uzun süre muhafaza etmek uygun değildir. Bu yüzden tüketimini de oldukça kısa tutmalısınız.

Keçi Sütünün Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Keçi sütünün bozulduğunu anlamak oldukça kolaydır. İlk etapta görüntüsünde bir değişiklik olmasa dahi, içeriğindeki bakteri sayısının fazla olmasından dolayı kokusu rahatsız edici bir hale dönüşmektedir. Söylediğimiz gibi görüntüsünde de rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Keçi sütünün bozulmasının en büyük nedeni saklanma koşullarıdır. Uzun bir süre saklanmış ise zaten tüketmemeniz doğru olacaktır. Bunun dışında görüntüsünde bozulmalar meydana geldiyse ya da sütün içinde parçalar oluşmaya başladıysa tüketmemelisiniz.

Bozuk sütün tüketilmesi sonrasında meydana gelebilecek en büyük rahatsızlık gıda zehirlenmesidir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda ilk yapmanız gereken her zaman en yakın sağlık kuruluşuna gitmek olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ