Dut Nasıl Kurutulur?

Dut Nasıl Kurutulur?

Kurutulmuş dut, yapımı kolay olduğu kadar oldukça lezzetlidir de. Dutu kuruturken birçok kurutulmuş meyve ve sebzede olduğu gibi taze olması oldukça önemlidir.

Dut Nasıl Kurutulur?

Dutun kurutulması iki yöntemle gerçekleşebilir. Bu yöntemlerin ikisinden de bahsedeceğiz. Aşağıda yazacağımız adımları takip ederek, evinizde kolaylıkla dut kurutabilirsiniz.

1-)Dutların Tazeliğinden Emin Olmalısınız

Dutları alırken ya da toplarken diri olmasından emin olmalısınız. Küçük, fazla yumuşak dutları kuruturken hem daha uzun süre bekletmek gerekir hem de hiç kurumamasına neden olabilmektedir. Bu yüzden dut seçiminiz mümkün olduğunca kaliteli olmalıdır.

2-)Temizliğine Dikkat Etmelisiniz

Dut, tatlı bir meyve olduğundan böceklenmelerle de sıkça karşılaşılabilmektedir. Bu yüzden kurutmadan önce dutun iyi temizlenmesi oldukça önemlidir. Öncelikle akan suyun altında dutlarınızı yıkayın ve iyice temizlenmesini sağlamak için ise su dolu kap içerisinde bir süre bekletmelisiniz. Daha sonrasında ise dutun eğer varsa saplarını ayırmalısınız.

3-)Pamuklu Ve Temiz Bir Bez Üzerinde Kurutmaya Başlayabilirsiniz

Dutlarınızı pamuklu ve temiz bir örtü üzerine yayarak kurutma işlemine başlayabilirsiniz. Bu işlem için balkon ya da teras gibi güneş alan ve geniş bir ortam tercih etmelisiniz.

4-)Bir Diğer Kurutma Yöntemi Olarak İse Fırın Kullanabilirsiniz

Dutlarınızı kurutmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise fırındır. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayabilir ve ısınan fırında 200 derecede 3 dakika kadar dutlarınızı kurutabilirsiniz.

Kurutulmuş Dutun Faydaları Nelerdir?

  • Kuru dut, kan şekerini düzenlemektedir.
  • Kansızlık problemi yaşıyorsanız kuru dut tüketebilirsiniz. Kansızlık önleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Sindirim sistemini güçlendirir.
  • Mide ve bağırsağın düzenli bir şekilde işlevlerini gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
  • Böbreklerde kum oluşması ya da idrar yollarında enfeksiyon oluşması gibi durumlarda sık sık tuvalete çıkmak oldukça önemlidir. Kuru dut tüketildikten sonra üzerine bir bardak su içmeniz sık sık tuvalete çıkmanızı sağlayacağından enfeksiyonu ve kumu kolayca atmanıza neden olacaktır.
  • Kuru dutu kaynatarak tüketirseniz, hem diş eti problemlerinize iyi gelir, hem de bu suyu saçınıza masaj yaparak uygularsanız saç sağlığınızı korumaktadır. Ayrıca saçınızın parlamasını da sağlamaktadır.
  • Kronik öksürüğünüz varsa ya da gribal hastalıklar sonrasında oluşan öksürükler için de kuru dut oldukça etkilidir. Bu tür durumlarda kaynatmış olduğunuz kuru dutu içerek öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
  • Kuru dut doğal bir ateş düşürücüdür. Ayrıca doğal olmasından dolayı, çocuklarda tedavi amaçlı rahatlıkla kullanılabilir.

Kuru Dutun Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Kuruyemiş gibi öğünlerde ya da öğün aralarında tüketilebilir.
  • Diyetlerde de sıkça kullanılmaktadır.
  • Regl söktürücü ve ateş düşürücü olarak da sıkça kullanılır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ