Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuzi evlerde kolayca kullanılabilecek olan bir hidroterapi yöntemidir. Genel olarak birden fazla kişinin kullanımı için tasarlanmıştır. Jakuzinin en temelde çalışma mekanizması sıcak su küvetinin masaj sistemi ile birleştirilmesidir.

Son yıllarda çok daha popüler olan ve her keseye uygun olan türleri bulunan jakuzilerin insan sağlığına katkıları yapılan en yeni araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Özellikle beş yıldızlı ve lüks otellerde sıkça gördüğümüz jakuziler her daim bir çekiciliğe sahip olmuştur. Hemen hemen herkesin görüntüsünü bildiği jakuzi nasıl çalışır? Belki birçoğumuzun başına otellerdeki jakuzileri çalıştıramamak ve bütün tatil boyunca bu duruma üzülmek gelmiştir. Aşağıdaki en doğru ve basit anlatım ile jakuzilerin çalıştırılması anlatılmaktadır. Artık jakuzi çalıştırmak çok daha kolay olacak.

1-)Jakuziyi Sıcak Su ile Doldurun

Jakuzinin çalışabilmesi için içerisinin sıcak su ile doldurulması öncelikli adımdır. Burada dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. En önemli olan püf nokta sıcak su seviyesinin emiş süzgecini en az 3-4 cm geçmesidir. Aksi halde jakuzi motorları çalışmaz.

2-)Sıcaklık Ayarını Yapın

Bazı jakuzilerde termostat ve ısıtıcı bulunmaktadır. Bu tarz jakuzilerde kişilerin sıcak su ilavesi yapmasına gerek duyulmaz. Kişi istediği sıcaklığa jakuziyi sabitleyebilir. Suyun sıcaklığının bu derecenin altına düşmesi durumunda ısıtıcılar devreye girer.

Termostat ve ısıtıcının bulunmadığı jakuzilerde suyun soğumasına bağlı olarak belirli aralıklarda sıcak su takviyesi yapılmak zorundadır.

3-)Jakuzinin Boşaltılması

Jakuzinin zarar görmemesi için boşaltılması çok önemlidir. Doğru şekilde jakuzideki suyun boşaltılması jakuzinin kullanım ömrünü arttırmaktadır. Bu sebeple öncelikli olarak jakuzi içerisindeki su boşaltılmalıdır. Su boşaltıldıktan sonra tekrar doldurulmalı ve bir süre boş olarak çalıştırılmalıdır. Tüm bu işlemlerin sonrasında su iyice boşaltılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ