Kuru Fasulye Çok Haşlanırsa Ne Yapılır?

Kuru Fasulye Çok Haşlanırsa Ne Yapılır?

Kuru fasulye eğer parçalanacak kadar haşlandıysa, fasulyenin çöpe gitmemesi ve kurtarılması için tercih edebileceğiniz birkaç alternatif yöntem bulunmaktadır.

Kuru Fasulye Çok Haşlanırsa Ne Yapılır?

Kuru fasulye haşlanmadan evvel daha kolay yumuşasın diye ıslatılır. Bazı durumlarda, bilhassa düdüklü tencere kullanıldığında sürekli açıp fasulyenin durumuna bakamadığımızdan, fazla haşlandığını da sonradan fark ederiz ve müdahale etme olasılığı da maalesef ortadan kalkar. Bu durum moral bozucu olsa da aslında kendi lehinize çevirebileceğiniz bir durumdur. Şöyle ki, evet belki kuru fasulye yemeği yapamayacağınız kadar fasulyeler haşlanmış olabilir ama bunun yerine farklı alternatifler deneyerek fasulyenin ziyan olmasını engelleyebilirsiniz. Biz sizin için birkaç alternatifi aşağıya yazıyoruz. Böyle bir durumda karşılaşırsanız, deneyebilir hatta normal bir zamanda da ayrı bir çeşit olarak bu alternatifleri yapabilirsiniz.

1-)Piyaz

Piyaz bilhassa yaz ayların sıklıkla tükettiğimiz bir nevi kuru fasulye salatasıdır. Parçalanmış fasulyelerinizi piyaz yaparak tekrar tüketilecek hale getirebilirsiniz.

2-)Yoğurtlu Meze

Yine kuru fasulyenizi değerlendirebileceğiniz bir diğer yöntem ise yoğurt ile karıştırmaktır. Sofralarınızda ekstra olarak farklı bir şey bulundurmak isterseniz yine bu karışımı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Dilerseniz de üzerine pul biber, nane ve kekik üçlemesini karıştırabilirsin.

3-)Dürüm

Dürüm biraz uçuk bir fikirmiş gibi gelebilir fakat aslında nohutlu dürüm meşhur bir sokak yemeğidir. Parçalanmış fasulyelerinizi aynı piyazda olduğu gibi soğan ve maydanoz ile harmanlayarak ince ekmek diye bilinen yufkalar ile sararak dürüm haline getirebilirsiniz. Çay ile oldukça uyumlu olan bu yemekte hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir.

4-)Çorba

Kuru fasulye ile zaten çorba yapılmaktadır. Fakat parçalanmış olan kuru fasulyeler de çorbanın görüntüsünü bozmadığından dilerseniz fasulyelerinizi çorbaya dönüştürebilirsiniz!

Kuru Fasulyenin Vücudumuza Sağladığı Faydalar Nelerdir?

  • Kuru fasulye her ne kadar gaza sebep olabilen bir yemek olsa da aslında sindirim sistemini rahatlatan bir gıdadır. Bu faydasını görebilmemiz için ise bilhassa fasulyenin gazının alınmış olması ve iyi bir şekilde temizlenmiş olması gerekmektedir. Aksi taktirde fasulye şişkinliğe de sebep olabiliyor.
  • İçerisindeki besin değerlerinin kalitesinden dolayı vücuda canlılık ve enerji veren bir yiyecektir kuru fasulye. Aslında dikkat ederseniz, kokusu bile insanın gülümsemesine sebep olabiliyor. 🙂
  • Fasulye kandaki şeker oranını azalttığı için, şeker hastalarının vazgeçilmez gıdalarından biridir.
  • Kuru fasulyenin içinde fazla miktarda folik asit ve demir bulunur. Bu mineraller ise hamilelik döneminde alınması gereken önemli minerallerdir. Bu yüzden bu dönemde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir yemektir.
  • Böbrek sağlığı açısından önemlidir kuru fasulye. Böbreklerin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Haşlanmış Kuru Fasulye Dondurucuda Saklanır Mı?

Kuru fasulye öyle 15 dakikada hemen haşlanabilen bir gıda olmadığından dolayı, haşlandığı zaman tekrar kullanılmak üzere saklanabilir. Bu kullanım ömrü de aslında tamamen nasıl sakladığınız ile ilgili. Yani kuru fasulyeyi bir ay sonra tüketmek istiyorsanız kesinlikle dondurucuda saklamanız gerekiyor. Tabii, saklamadan evvel dikkat etmeniz gereken önemli faktörler bulunuyor.

Öncelikle haşladığınız fasulyeyi ılıklaşana kadar bir süre dinlendirdikten sonra buzdolabı poşetlerine koymalısınız. Bu arada iyice süzdürmüş olmanız da önemlidir. Daha sonrasında hava almayacak şekilde iyice kapatıp üzerine de dondurucuya koyduğunuz tarihi yazmalısınız. Böylece tüketeceğiniz zaman bozulup bozulmadığı konusunda öncesinde fikir edinmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ