Mermerden Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Mermerden Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Boyama işlemi yapılırken boyanın damlaması ya da boyanın karıştırılması esnasında dökülmesi sonucunda mermerde boya lekesi oluşabilir. Genellikle dökülen boyalar kurumadan müdahale edilirse ekstra bir yönteme gerek kalmadan çıkarılabilirler. Ancak boya kuruduktan sonra çıkarılması biraz daha zahmetli ve zordur.

Mermerden boya lekesini çıkarmak için uygulanacak yöntemler için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken boyanın türüdür. Kullanılacak malzeme boyanın kimyasal yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Aşağıda çeşitli yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden sizin için pratik olanını seçerek kullanabilirsiniz. Ancak yukarıda bahsedildiği gibi kullanılan yöntemin doğru yöntem olduğundan emin olunuz.

1-)Sert Uçlu Cisim Kullanın

Mermer üzerine dökülen boya lekelerinin çıkarılması için ilk olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ekstra bir kimyasala ihtiyaç duyulması bu yöntemin daha ekonomik olmasını sağlamaktadır.

Sert uçlu bir cisim olarak maket bıçağı kullanabilirsiniz. Maket bıçağı ile mermer üzerindeki boya lekelerini kazıyarak çıkarınız. Bu yöntem küçük boya lekelerinin çıkarılmasında daha kullanışlıdır.

Bu yöntemde aynı zamanda jilet ve benzeri malzemeleri de kullanabilirsiniz. Bu aletler ile işlem yaparken kendinize ve etrafınıza zarar vermediğinizden emin olunuz.

2-)Tiner Kullanın

Tiner, boyar maddeler kolayca çıkarılmasını sağlayan kimyasal bir maddedir. Tiner ile mermerde oluşan lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz.

Tineri direkt olarak lekenin üzerine dökebilirsiniz ve bir süre bekledikten sonra bir bez ile silerek boya lekelerini çıkarabilirsiniz ya da pamuklu bir bezi tiner ile ıslatabilir ve ıslattığınız bu bez ile mermeri silebilirsiniz.

3-)Aseton Kullanın

Aseton, oje çıkarıcısı olarak kadınlar tarafından çok sık kullanılmaktadır. Bu sebeple evlerde de çok sık bulunan organik çözücü bir kimyasal maddedir.

Aseton kullanarak mermer üzerindeki boya lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. Asetonu bir pamuğa ya da pamuklu bir beze sürerek kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra asetonun kokusundan kurtulmak için sabunlu bir bez ile ardından da duru bir bez ile mutlaka mermer yüzeyi siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ