Duvardaki Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardaki Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardaki kalem lekesi akıllara öncelikle çocukları getirse de farklı nedenlerden dolayı da duvarlar çizilebilir. Ancak evlerin duvarlarında kötü bir görüntü ortaya çıkar. Bu nedenle de kadınların hoşuna gitmeyen bir durum olur. Buna rağmen duvardaki kalem lekelerini çıkarmanın basit ve etkili birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise bir miktar karbonat, kalem lekesinin büyüklüğü ile orantılı salatılık, bir miktar alkol ve bir miktar amonyak gereklidir.

1-)Karbonatla Temizleme

Duvardaki kalem lekelerini çıkarmak için karbonat yöntemi etkili ve uygulaması basit yöntemlerden biridir. Öncelikle temiz bir bezi çok az ıslatarak nemlendirin. Daha sonra az bir miktar karbonatı nemli bezin üzerine dökün. Temizliğe hazır hale geldikten sonra karbonatlı bez yardımı ile duvardaki lekeleri silin. Bu işlemi yaparken karbonatın duvarlara verebileceği zarara dikkat ederek gerçekleştirin. Çünkü karbonat, lekelere karşı etkili bir madde olduğu gibi duvar boyası ile tepkimeye girerek yüzeyde başka lekelerin veya deformasyonların oluşmasına neden olma ihtimali bulunan bir maddedir.

2-)Salatalık ile Temizleme

Duvardaki kalem lekelerini çıkarmak için salatalık yöntemide etkili bir yöntem olmasının yanında kolaylıkla bulunabiliyor olması nedeni ile de çok tercih edilen bir yöntemdir. Salatalık, lekelerle verilen savaşlarda lekeleri nötrleştirici bir etkiye sahiptir. Silmek istediğiniz kalem lekesi ile doğru orantılı miktarda salatalık soyun. Soyduğunuz bu salatalıkları lekelerin üzerine sürün. Lekenin silinebilirlik durumuna göre sürmeye devam edin. Aralarda salatalığı bırakıp salatalıkla üzerinden geçilen yerler temiz bir bez ile silin. Leke çıkana kadar bu işleme devam edin.

3-)Alkolle Temizleme

Duvardaki kalem lekesini çıkarmanın bir başka yöntemi de alkol ile temizlemektir. Alkol, her türlü lekeye ve kire karşı fazlasıyla etkili ve hijyenik bir temizlik sağlar. Duvardaki kalem lekelerini çıkarma konusunda en etkili yöntem olduğu söylenebilir. Temiz bir parça pamuğa bir miktar saf alkol dökün. Daha sonra alkollü pamuk ile kalem lekesi olan bölgeleri silin. Sonrasında lekelerin hızla kaybolduğunu göreceksiniz.

4-)Amonyakla Temizleme

Duvardaki kalem lekelerini çıkarmada etkili bir başka yöntem ise amonyak ile temizlemektir. Az miktardaki amonyak ile dikkatli bir şekilde duvardaki lekeleri silin. Kalem lekelerinin çıktığını gözlemleyeceksiniz.

NOT: Amonyak, kimyasal bir madde olduğu için korunma önlemleri almadan amonyak ile temizlemeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ