Yağ Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Yağ Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Kıyafetlerde oluşan yağ lekeleri hemen hemen her ev kadının baş düşmanıdır. Yağ lekelerinin kıyafetlerden çıkması çok zor ve zahmetli bir iştir. Yağ lekelerinin kıyafetlerden çıkarmak için piyasalarda birçok kimyasal yağ çıkarıcı ürün bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerin birçoğu yağ lekesinin kıyafetten tam olarak çıkmasını sağlayamaz.

Yağ lekesinin kıyafetlerden çıkarmak için izlenecek bir kaç püf nokta lekenin kolayca çıkmasını sağlayacaktır.

1-)Yağ kurumadan müdahale edin

Dökülen yağın kıyafete daha fazla işlemesini önlemek için yağ döküldüğü gibi bir bez yardımıyla yağın fazlasını emdirin. Bu işlem sayesinde yağın kıyafet tarafından daha fazla emilmesinin ve yağ lekesinin yayılmasının önüne geçmiş olursunuz.
Kurumuş yağın çıkarılması çok daha zorlu bir işlemdir. Bu sebeple dökülen yağ kurumadan müdahale ediniz.

2-) Yağ lekesi üzerine tuz dökün

Halk arasında da sıkça kullanılan bu yöntem çok faydalıdır. Yağın kumaş tarafından emilmesinin önüne geçmektedir. Özellikle yağ döküldükten sonra yağın döküldüğü bölgeye tuz serpilmesi birkaç dakika bekletilmesi ve birkaç dakika sonra o bölgenin ovalanması yağın çok daha kolay çıkmasını sağlamaktadır.

3-)Kaliteli yağ çözücü kullanın

Piyasada bir sürü yağ çıkarıcı kimyasal bulunmaktadır. Bunlardan bir çoğu yağın gerçekten çıkmasını sağlayamamaktadır. Bazıları ise yağın çıkarılmasını sağlar ancak bu esnada kumaşın aşırı yıpranmasına sebep olmaktadır. Tüm bu hataların önüne geçmek için kaliteli bir yağ çıkarıcı kullanın.

Yağ çıkarıcı maddeyi lekenin üzerine sıkın birkaç dakika bekleyin daha sonra ılık suda elle yıkayın. Elle yıkamayan kişiler için aynı işlemi çamaşır makinesinde yıkayarak da sağlayabilirsiniz.

NOT:Kıyafetinizde oluşan yağ lekelerini çıkarırken mutlaka kıyafetinizin yıkama talimatlarına uyunuz. Bu talimatlar dışındaki işlemleri kesinlikle yapmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ