Duvardan Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardan Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvara sıçrayan ya da dökülen şarap lekelerini çıkarmak için hızlı davranmak şarabın kurumasına izin vermemek gerekmektedir. Aksi takdirde kuruyan şarap lekesini duvardan çıkarmak imkansız bir hal alabilmektedir.

Duvara sıçrayan şarap lekesini çıkarmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerden bir çoğu evde bulunan malzemeler ile kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Uygulama için size rahat gelen yöntemi tercih edebilirsiniz. Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın hızlı davranıp şarabın kurumasına izin vermeyiniz.

1-)Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu, eskilerden beri kullanılmakta olan yarı katı formülasyondaki bir sabun türüdür. Leke çıkarıcı özelliği yüksek derecedir. Duvarda oluşan şarap lekesinin çıkarılmasında da kullanılabilmektedir.

Arap sabununu bir miktar ılık su içerisinde çözünüz. Bu karışım içerisinde ıslattığınız bez ile duvardaki şarap lekesi bulunan bölgeyi siliniz. Silme işlemi esnasında lekenin etrafa yayılmadığından emin olunuz.

Arap sabunu ile duvarı silme işleminden sonra duvarı duru su ile de silmeyi unutmayınız. Bu işlemlerin süresi ve miktarı duvara sıçrayan şarabın miktarına bağlı olarak değişmektedir.

2-)Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu günümüzde en sık kullandığımız dezenfektanlardan bir tanesidir. Özellikle açık renk boyalı duvarlara sıçrayan şarap lekelerini çıkarmak için çamaşır suyundan yararlanabilirsiniz.

Çok yoğun uygulamadan ve duvara zarar vermesinden kaçınmak için çamaşır suyunu sulandırarak lekeyi çıkarabilirsiniz. Çamaşır suyu döktüğünüz su içerisinde ıslattığınız bez ile şarap lekeli duvarı silmek size yardımcı olacaktır.

3-)Boya Uygulayın

Bazı durumlarda duvara dökülen şarap lekesi ne yapılırsa yapılsın çıkarılamaz. Böyle durumlarda duvarın tekrar boyanması daha etkili ve pratik bir yöntemdir.

Bazı durumlarda duvarın komple boyanması gerekli görülür iken, bazı durumlarda ise duvarın sadece lekelenen kısımlarının boyanması yeterli olacaktır. Bu işlemi son aşama olarak düşünüp uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ