Mikrodalgada Poğaça Nasıl Isıtılır?

Mikrodalgada Poğaça Nasıl Isıtılır?

Mikrodalga kullanarak poğaça ısıtmak özellikle pastanelerde sıkça karşılaştığımız bir uygulamadır. Gerek mikrodalganın çabuk bir şekilde ısıtma özelliği, gerekse poğaçanın belirli bir ısı derecesinde kalmadığında hemen bayatlaması üzerine mikrodalga kurtarıcı bir fırındır.

Mikrodalgada Poğaça Nasıl Isıtılır?

Mikrodalga fırın kullanırken, ısıtmak istediğiniz gıdanın hangi derecede ısınabileceğini bilmek çok önemlidir. Isısını kaybetmiş ve bayatlamaya başlayan poğaçaları da ısıtırken yine derecesini ayarlayabilmek oldukça mühimdir. En nihayetinde poğaçanın hamur işi olmasından dolayı aşırı ısıda uzun süre beklemesi poğaçanın hamurlaşmasına ve tüketilmesinin imkansız hale gelmesine sebep olabilmektedir. Bu yüzden fazla sertleşmiş poğaçaları ısıtırken mikrodalga fırın içerisinde bekletmeniz gereken maksimum süre bir dakikadır.

Mikrodalga Fırın Zararlı Mıdır?

Mikrodalga fırın bilinenin aksine aslında oldukça kullanışlı, anlaşılması kolay, pratik bir fırındır. İçerisindeki lazer ışınları sayesinde aynı anda farklı noktalara aynı derece ısıyı vererek özellikle soğumuş olan yemeklerin ısıtılmasında oldukça vakit kazandırmaktadır. Peki bu lazer ışınları nedir?

Lazer aslında sanıldığı gibi kanserojen etkisi yoktur. Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar ya da kullandığımız eşyalar kadar vücudumuza etkisi olan bir eşyadır. Normalde kullanılan fırınlara kıyasla, biraz önce de söylemiş olduğumuz gibi daha fazla kullanışlı olmasından dolayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Keza yapılan araştırmalar sonucunda sağlığa kötü yönde zarar vermediği de kanıtlanmıştır.

Mikrodalga Fırın Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Mikrodalga fırınlar kullanılmadan önce her zaman temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Önceki kullanımdan kalan yemek artıkları var ise bu tekrar bir kullanımda ısıttığınız ya da pişirdiğiniz yiyeceğin üzerine artıkların ya da kokunun bulaşmasına sebep olabilmektedir. Böylece tüketeceğiniz gıdanın tadında da değişimlere sebep olabilmektedir.
  • Biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi, her zaman ısıtacağınız ya da pişireceğiniz gıdaya göre fırının derecesini ve dakikasını ayarlamalısınız. Aksi halde aşırı pişirilmiş bir gıda ile karşılaşabilirsiniz.
  • Mikrodalga fırının dakikasını ayarladıktan sonra fırının sürekli olarak pişmiş pişmemiş mi diye düşünerek kapağını sıkça açmamalısınız. Eğer dakikasını kısa tuttuysanız, gıdanın yeterince pişmeyeceğinden ya da ısınmayacağından süre dolduktan sonra tekrar ısıtabilirsiniz. Aynı şekilde fırının kapağını açıp kapamak yerine camından bakarak da kolaylıkla anlayabilirsiniz.
  • Mikrodalga da pişireceğiniz yiyeceğin altına koyduğunuz tabak da oldukça önemlidir. Kesinlikle plastik ya da kağıt tabaklar tercih etmemelisiniz. Bunun yerine cam veya porselen tabaklar kullanmanız, fırında uygulayacağınız ısı derecesine daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.
  • Mikrodalga fırın kullanıldıktan sonra temizlenmeli ve fişi çekilmelidir. Elektronik bir eşya olmasından dolayı herhangi bir şekilde kazanın yaşanmasını bu şekilde engelleyebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ