Eastpak Çanta Makinede Yıkanır mı?

Eastpak Çanta Makinede Yıkanır mı?

Eastpak çantalar modeline göre makinede yıkanabilir çantalardır. Fakat orijinal çantalarda zaten nasıl yıkanması gerektiği ile detaylı bir şekilde bilgi veren etiketi bulunduğu için bu bilgilere göre yıkamanız her zaman daha doğru olacaktır.

Eastpak Çanta Makinede Yıkanır Mı?

Eastpak marka çantanın modelleri vardır. Bu modellerin arasında deri ürünler olduğu gibi deri benzeri farklı kumaş türleri ile yapılan çantalarda vardır. Normal koton kumaş çantalar makinede çok yüksek ısıda olmayacak şekilde rahatlıkla yıkanabilirken, deri ya da deri bazlı kumaştan yapılmış çantalar maalesef makineye atılmamalıdır. Bu tür çantalar için ise farklı yıkama yöntemleri vardır.

Eastpak deri ya da deriye benzer kumaşa sahip olan çantaları yıkarken makine kullanmak yerine elde yıkamayı tercih etmelisiniz. Her ne kadar dikkat ederseniz edin, makine ile yıkanmış bu model çantalar direkt olarak dökülmeye başlayacak ve kullanım ömrü oldukça kısalacaktır. Bu yüzden elde, mümkün olduğunca doğal temizleyici ürünler kullanarak bu çantaların dikkatli bir şekilde yıkanması gerekmektedir.

Eastpak Çanta Bakımı

Eastpak çantalar günümüzde hemen hemen her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz yaygın bir markadır. Bu çantaların orijinallerinin yanı sıra imitasyon dediğimiz, yan sanayi ürünleri de sıklıkla yaygındır. Şimdi öncelikle bu çantanın orijinal mi yoksa sahte mi olduğunu anlamamız gerekmektedir. Eğer çantanızı orijinal sanıyorsanız fakat imitasyon ise deri bir kumaş olmasa dahi, imitasyon çantalar daha ucuz bir kumaştan yapıldıkları için makinede yıkamanız halinde yıpranabilme riski oluşacaktır.

Orijinal eastpaklarda biraz önce de bahsettiğimiz gibi yıkanma talimatları bulunmaktadır. Öncelikle çantanızı bu talimatlara göre elde veya makinede yıkamalısınız. Uzun süre yıpranmadan kullanmak istiyorsanız da, yine mümkün olduğunca kimyasal ya da ağartıcı çamaşır deterjanları kullanmamanız gerekmekte. Bunun yanı sıra eğer çantanız renkli ise çabuk kirlenebileceğinden ve kirlendiği zaman sürekli yıkamak problem olabileceğinden, çantanızın dış yüzeyine koruyucu sprey (bir nevi saç spreyi gibi düşünebilir)sıkabilir ve çantanızı özellikle yağmurlu havalarda nemli bir bez ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Yine çantanız kirlendiği zaman erken müdahale ederek lekelerin kalıcı olmasını engelleyebilirsiniz.

Eastpak Çantalarda Orijinal ve İmitasyon Ayrımı Nasıl Yapılır?

  • Bu tür çantalarda birinci önceliğiniz dikiş işleri olmalıdır. Eğer çantanın içini açtığınız zaman dikiş iplikleri içine doğru sarkıyor ve kötü bir görüntüye sebep oluyorsa, kolaylıkla çantanın imitasyon olduğunu düşünebilirsiniz. Keza gerçek eastpak çantalarda bu tür bir durum söz konusu değildir.
  • Yine gerçek ile imitasyonu kolaylıkla ayırt etmenizi sağlayacak bir diğer yöntem tabii ki satış fiyatıdır. İmitasyon olan eastpak çantalar 10 TL’ye kadar bulabilirken, orijinaller 70 TL gibi bir rakamdan başlayabilmektedir.
  • Kumaş dokusundan da çantanın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genelde satılan imitasyon eastpak çantaların kumaşı daha serttir. Bir nevi sırtta kalıp gibi durabilmektedir. Fakat gerçek eastpak çanta sırtınızın şeklini alabilir. Ayrıca kumaşı daha yumuşak bir dokuya sahiptir.
  • Son olarak ambleminden de anlayabilirsiniz. Eastpak yazısı eğer çok amatörce duruyorsa, kesinlikle tercih etmemelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ