İpek Şal Nasıl Ütülenir?

İpek Şal Nasıl Ütülenir?

İpek şallar yumuşak dokunuşları ve zarif duruşlarından dolayı her yaştan kadının sık sık tercih ettiği özel aksesuarlardan bir tanedir. İpeğin kendine hoş olan yumuşak dokusu şal şeklinde kullanımda kişinin rahat etmesini aynı zamanda soğuktan iyi bir şekilde korunmasını sağlamaktadır.

İpek şallar hoş duruşu ve kullanışlı olma gibi avantajlı özelliklerinin yanında ne yazık ki bazı dezavantajlara da sahiptir. Bu dezavantajların başında ipek şalların yıkanması ve ütülenmesi gelmektedir.

İpek şalların yıkanmasına ve ütülenmesine çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde ipek şalın dokusu bozulabilir ve kullanılmaz hale gelir. Özellikle ipek şala uygulanacak ısıya dikkat edilmeli, ütü işlemi uygulanırken dokunun bozulmaması için aşağıdaki işlemlerin harfiyen uygulanması gerekmektedir.

1-)Nemli Ütüleyin

İpek şala ve ipekten yapılmış diğer eşyaları ütüleme işlemi yapacaksanız, ipeğin hafif nemli olmasına dikkat ediniz. Bu sayede ipeğin yanmasını, ipek dokusunun bozulmasını önlemiş olursunuz.

Genellikle ipek şalları yıkama işleminden sonra hafif nemli iken ütüleme işlemi yapılır ve bu işlem bir daha ki yıkamaya kadar genellikle ipek şalın ütülü kalmasını sağlar.

2-)Ãœzerine Pamuklu Bir Bez Koyun

Genellikle ipek şalları ütülerken tereddüt edilmesinin en büyük sebebi ısının doğru şekilde ayarlanamamasıdır. Fazla ısı verilmesi ipeğin hızla yanmasına sebep olur.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için ütüleyeceğiniz ipek şalın üzerine pamuklu bir bez koymak, her zaman sizin yararınızadır. Bu sayede yapacağınız hatanın tolere edilebilme imkanı bulunmaktadır.

Bazı durumlarda özellikle ipek şalın kuru ve kırışıklığın fazla olduğu durumlarda üzerine koyduğunuz pamuklu bezi hafif ıslatmanız ütünün daha kolay yapılmasını sağlayabilmektedir.

Ütü yaparken kırışıklıklar zor açılıyor ise ipek şalı hafif nemlendiren işlemler yapabilirsiniz. Böyle bir durum için ütünün su çıkaran kısmını kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemde kullandığınız su miktarına dikkat ediniz aşırı olmasından kaçınınız.

3-)Ütünün İpekli Kısmını Ayarlayın

Günümüzde ipek şalların ütülenmesi çok daha kolay ve pratiktir. Özellikle son yıllarda çıkan hassas ve çok programlı ütüler sayesinde ipek şalların ütülenmesi artık çok daha kolay hale gelmiştir.

Ütünün ipekli ütüleme kısmını ayarlamanız ipek şalınızı ütülemeniz için yeterli olacaktır. Ancak bu durumda da ütüyü tutma sürenize dikkat ediniz. Asla ipek şalın üzerinde ütüyü uzun süre tutmayınız. İşlemi garantiye almak için bu aşamada da pamuklu bir bez kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ