Buzlu Yufka Nasıl Çözülür?

Buzlu Yufka Nasıl Çözülür?

Yufka ülkemizde sıklıkla kullanılan ve oldukça sevilen bir yiyecektir. Kabaca un ve su karışımı olarak bilinen yufka özellikle de çeşitli harçların hazırlanması ile birlikte çok lezzetli yemeklere ya da harika aperatiflere dönüşmektedir. Özellikle de ani bir şekilde gelen misafirler için yufkadan oldukça pratik ve güzel yiyecekler hazırlamak mümkündür. Yufka hamur işi gıdaların arasında ilk sıralarda yer alan birçok yiyeceğin temelidir.

Çeşit çeşit börekler, çeşitli yemekler, kahvaltılık atıştırmalıklar gibi birçok alanda kullanımı olan ve tüm kullanım alanlarının fazlasıyla çeşitli olması yufkayı sıklıkla tüketilen bir yiyecek haline getirmektedir. Bunların yanı sıra lezzet açısından da oldukça çok seviliyor olması yufkanın kullanımını arttıran nedenlerden birisi olarak yer almaktadır. Bu denli çok sevilmesinden dolayı yufka evlerde önceden planlanmayan durumlar ile karşılaşıldığı zaman ilk tercih edilen yiyecekti. Ancak yapacağınız yemeğin ya da hamur işi gıdanın daha da lezzetli olabilmesi için yufkanın taze olması en önemli noktadır.

Ancak ani durumlarda taze yufka bulmak zorlu olabilir. Bu nedenle doğru yöntemleri uygulayarak buzlukta yufka saklamak mümkündür. Ancak buzlukta dondurarak sakladığınız yufkaları kullanmadan önce buzunun çözülmesi açamasında bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde yufkaların birbirine yapışması ya da kırılması gibi istenmeyen durumlar ile karşılaşılabilir.

Donmuş Yufka Nasıl Çözülür?

1-)Buzdolabında Bekletme

Buzdolabında bekletme yöntemi yufkanın buzunu çözdürmek için uygulanabilecek oldukça etkili bir yöntemdir. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem bu nedenlerden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak çok acil durumlar için zaman açısından tercih edilmemektedir. Buzdolabında bekletme yöntemini uygulamak için buzlukta sakladığınız yufkalardan kullanmayı düşündüğünüz kadarını uygun büyüklükte bir tabağın ya da kabın içine alarak buzdolabı rafına yerleştirin. Bir süre yufkanın sıcaklığının yükselmesini bekledikten sonra yufkalı tabağı çıkararak yufkaları kullanabilirsiniz.

2-)Doğrudan Dışarıda Bekletme

Özellikle acil durumlar için oldukça pratik bir yöntemdir. Ancak ani ısı değişikliğinden dolayı buz tutan sular eriyereke yufkaları yapış yapış bir hale getirebilir. Bu durumu engellemek için çıkardığınız yufkaları mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Tam olarak buzunun çözülmesini beklemeden biraz yumuşamaya başladığında yufkaları birbirinden ayırabilirsiniz. Böylece buzların tamamen çözülmesini beklemediğiniz için eriyen buzların suları yufkaların ıslanarak birbirine yapışmasını ve yufkaların yapış yapış bir hal almasını engellemiş olacaksınız.

NOT: Yufkaları buzluktan çıkardıktan sonra mutlaka kısa aralıklar ile kontrol edin. Aksi takdirde yufkalarınızda buz tutmuş kısımlarından kaynaklı ıslanma ve yapışma gibi sorunlar meydana gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ