Elbise Dolabı Nasıl Temizlenir?

Elbise Dolabı Nasıl Temizlenir?

Giysi dolaplarını temizlemek genellikle mevsimsel olarak dolaplarımızı toplayıp yerine mevsime uygun kıyafetlerimizi yerleştirirken gerçekleşmektedir.

Elbise dolapları kapaklı olduğu için genellikle sık sık temizlemeye gerek duyulmaz. Ancak kıyafetlerimiz ile dışarıdan gelen tozlar elbise dolaplarımızın da kirlenmesine sebep olur.

Elbise dolaplarının temizlenmesinde dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta dolabın yapıldığı materyaldir. Elbise dolapları genellikle ahşap malzemeden yapılmaktadır. Ancak aksini belirten durumlarda dolabın yapıldığı malzemeye uygun şekilde temizliği yapılmalıdır.

1-)Dolabınızdaki Bütün Eşyaları Çıkarın

Dolabınızın içerisini güzel bir şekilde temizleyebilmek için dolabınızı tamamen boşaltın. Bu sayede dolabınızın havalanmasını da sağlamış olursunuz.

Dolabınızın daha temiz olmasını istiyorsanız, çıkardığınız eşyaları yıkayabilirsiniz. Bu sayede eşyalarınızın üzerindeki tozlar da gider ve dolabınızın tekrar kirlenmesi önlenmiş olur.

2-)Süpürge ile Süpürün

Süpürge dolabın içerisindeki tozları temizlemek için en etkili yöntemlerden biri. Eğer toz bezi ile bu tozları silmeye kalkarsanız tozların etrafa daha çok yayılmasına sebep olursunuz. Bu sebep ile ilk olarak süpürge ile dolabın bütün köşelerini iyice temizleyiniz.

3-) Islak Bir Bez ile Silin

Dolabı süpürdükten sonra yapacağınız bir diğer adım, dolabın içerisini güzelce silmek. Silme işlemi esnasında koku kullanabilirsiniz. Bu sayede dolabınızın daha güzel kokmasını sağlamış olursunuz.

Deterjanlı bez ile dolabınızı silmeniz durumunda daha sonra temiz bir bez ile deterjanın dolaptan çıktığından emin olunuz.

4-)Kuru Bir Bez ile Kurulayın

Özellikle ıslak bez ile dolabı silmeniz durumunda muhakkak kuru bir bez ile dolabın her yerinin kurulandığından emin olunuz. Aksi halde ahşap dolaplar küflenebilir.

5-)Dolabınızı Havalandırın

Dolabınızı temizlemenin en büyük püf noktalarından biri dolabını temizleyip sildikten sonra muhakkak havalandırmanız. Havalandırmadan eşyalarınızı koymanız kıyafetlerinizin kötü kokmasına sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ