Mangal Sofrasında Neler Olmalı?

Mangal Sofrasında Neler Olmalı?

Türk halkı için mangal oldukça önemli aktiviteler arasında yer almaktadır. Özellikle de havaların güzelleşmesi ile birlikte bahar aylarında mangal etkinlikleri artış göstermektedir. Yaz aylarında da çok sevilse de özellikle çok sıcak yerlerde çok fazla tercih edilememektedir. Ancak bu tarz sıcak yerlerde de hava durumuna göre kış aylarında da mangal yapma şansı bulunabilmektedir. Herkes için harika bir etkinlik olan mangal sofrasıyla insanın hem gözünü hem de karnını doyurmaktadır. Bu şekilde herkesi her anlamda doyurulabilecek bir sofra hazırlamak için ise doğru tercihler yapılması gerekir. Özellikle de kalabalık bir şekilde mangal yapmaya gidiyorsanız, çeşitlilik anlamında daha da şanslı olursunuz.

Kalabalık gruplarda daha çok damak zevki yer alacağı için ve herkesi doyurabilmek adına sofra çeşitliliği az sayıda kişi ile mangala gidenlere oranlara göre daha fazla olmaktadır. Bu çeşitliliğin artması ise sofranın zenginliğini arttırmaktadır. Mangal sofrasının olmazsa olmazları da bulunmaktadır. Kişi sayısı ne kadar olursa olsun mutlaka bunlar porsiyon büyüklükleri küçültülerek yapılır ve oldukça zengin bir sofra elde edilebilir. Mangal denildiği zaman akla gelen bu çeşitlilikler mangalla birlikte ekstra lezzet de kazanmaktadır.

Mangal Sofrasında Neler Olmalı?

1-)Köfte

Köfte, mangal sofralarının özellikle de çocuk bulunması durumunda vazgeçilmezi arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kişilerin damak zevkine uygun bir şekilde hazırlanan köfte harcı ile yapılmış köfteler mangalda piştiği zaman çok daha lezzetli olmakta ve sofraları süslemektedir.

2-)Kırmızı Et

Mangalda pişecek etler mutlaka bir miktar yağ içermelidir. Yağsız et kullanılması durumunda etler mangalda kuruyacak ve lezzet kaybına uğrayacaktır. Bu nedenle yağlı etler seçilmeli ve bir gece öncesinde damak zevkine göre uygun bir şekilde marine edilerek mangala hazırlanmalıdır. Böylece etler hem çok yumuşak olacak hem de çok daha lezzetli olacaktır.

3-)Beyaz Et

Beyaz et mangal sofralarına lezzet katmaktadır. Genellikle tavuk tercih edilmekte olsa da balık da mangalda pişebilecek beyaz etler arasında yer almaktadır. Bu tamamen kişilerin damak zevkine kalmış bir durumdur. Eğer tercih tavuktan yana kullanılmış ise çeşitli baharatlar ile oluşturulmuş olan tavuk sosları tercih edilebileceği gibi soya sosu ya da köri sosu kullanarak da tavuk etini mangalda pişirebilirsiniz.

Balık eti pişirmeyi tercih ettiyseniz eğer balık çok fazla sos seven bir et türü olmadığı için yeterli miktarda yağ kullanmak ve istenmesi durumunda balığın arasına defne yaprağı koymaktan başka lezzetli sonuçlar alabileceğiniz durumlar bulunmamaktadır.

4-)Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş patlıcan salatası mangal denildiği zaman akla ilk gelen salatalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Mangalda közlenmiş olan patlıcanın lezzeti bambaşka olur. Özenle közlenmiş olan patlıcanlar istenildiği şekilde doğranıp istenilen malzemeler ile karıştırılarak mutlaka tereyağı, limon ve tuz karışı ile karıştırılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ