Paten Nasıl Temizlenir?

Paten Nasıl Temizlenir?

Paten sürmek 7’den 70’e herkesin hoşuna giden eğlenceli bir aktivitedir. Yaş gruplarına göre verdiği keyif değişse de özellikle çocukların ve gençlerin daha düşkün olduğu patenler oldukça eğlencelidir. Patenler sadece keyif almak için yapılan bir spor olmasının yanı sıra aynı zamanda da bir yerden bir yere ulaşımı sağlayan bir çeşit tekerlekli ayakkabı görevi görür. Bu nedenle de paten temizliği sağlık açısından oldukça önemlidir.

İyi şekilde temizlenmeyen patenler farklı hastalıklar bulaşmasına neden olabilir. Bu durum başta ayak sağlığı olmak üzere tüm sağlığı olumsuz etkileyebilir. Ayrıca iyi temizlenmemiş olan bir paten yol anlamında da sıkıntı çıkarabilir. Bu durumda kaza olmasına neden olur. Tüm bu nedenler göz önünde tutulduğunda ise paten temizliğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Paten temizliğini yapmak için birkaç aşama bulunmaktadır.

1-)Dış Yüzey Temizliği

Öncelikle patenlerin dış yüzeylerini temizleyerek başlamak gerekir. Çünkü patenlerin en çok kirlenen yeri dış yüzeydir. Bunun için öncelikle nemli bir bez hazırlayın. Daha sonra hazırladığınız nemli bez yardımı ile patenin dış yüzeyini kabaca silin.

2-)Tekerlek Temizliği

Dış yüzeyini nemli bir bez yardımı ile temizlediğiniz pateninizin tekerlerini sökün. Bu işlem için tekerlerinizde bulunan vidalara uygun büyüklükte bir tornavida alarak pateninize zarar vermeden dikkatlice tekerleri sökün. Yine nemli bir bez yardımı ile tekerlekleri silin.

Bunun yerine çıkarmış olduğunuz tekerleri yapısal özellikleri açısından uygun ise su ve sabun ile yıkayarak da temizleyebilirsiniz. Tekerlerin çıktığı kısımlarda tozlu olacağı için tekrar nemli bir bez yardımı ile tüm yüzeyi silerek temizleyin. Tekerlek temizliğinizi tamamladıktan sonra tekerleri geri takarken aynı yerlere takmamaya özen gösterin. Bu sayede tekerlerinizin ömrü de uzayacaktır.

3-)İç Bot Temizliği

Paten temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de iç bot temizliğidir. Her ne kadar dışarıdan bakıldığı zaman patenler temiz gibi gözükse de iç botlar iyi temizlenmediği sürece patenler sağlık açısından tehlike oluşturmaya devam edecektir. İç bot temizliği için ise öncelikle patenin kullanım talimatlarına uygun olarak iç bot kısmını dikkatle çıkarın. Daha sonra makinede yıkamak için uygun malzemelerden yapılmış ise çamaşır makinesinde 30 derecede rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Ancak makinede yıkanamaz ise elde yıkamanız gerekmektedir. Bunun için az miktarda çamaşır deterjanı ile sıcak suyu karıştırıp yarım saat kadar bu suyun içinde bekletin. Ardından da elinizde ovalayarak dikkatlice yıkayın ve kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ