Kredi Kartına İade Edilen Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

Kredi Kartına İade Edilen Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

Günümüzde alışveriş yapmak birçoğumuzun hayatı için olmaz olmaz olgulardan biri haline geldi. Eski zamanlarda insanlar yiyeceklerini kendileri yetiştirdiği gibi kıyafetlerini de kendileri dikerdi ve böylece alışveriş kavramı bulunmamaktaydı. Ancak köy yaşamından kent yaşamına olan göç artış gösterdikçe hayatlar değişmeye başladı. Bugünlerde hemen hemen herkes tüm ihtiyaçlarını dışarıdan satın alarak temin etmektedir. Bu nedenden dolayı da farklı sektörler ortaya çıkmış yeni meslekler bulunmuştur.

Her ne kadar banka sektörü eski yıllardan beri hayatlarımızda olsa da belli bir döneme kadar işleyişleri biraz daha farklıydı. Bankalar halkın, ihtiyaçlarını kolay bir şekilde sağlayabilmesi ve bu esnada farklı kazanımlar da sağlayabilmesi adına kredi kartı dediğimiz kartları ortaya çıkarmıştır. Günümüzde teknolojinin de artması ile birlikte normal alışveriş dışında internet alışverişi de oldukça artış göstermektedir. İnternet alışverişlerinin artması ile de kredi kartına iade işlemleri de artış göstermektedir.

Birçok firmanın internet mağazası bulunması ve çeşitli gider masraflarının internet üzerinde olmamasından dolayı internet alışverişleri daha çok tercih edilmektedir. Ancak zaman zaman istenmeyen durumlar yaşanabilmekte ve iade işlemleri uygulanması gerekmektedir. Bu iade işlemi ile ise paranın hesaba ne zaman geçeceği en büyük merak konusudur. Kredi kartına iade işleminin çeşitli aşamaları ve farklı durumları bulunmaktadır.

Kredi Kartına Para İade İşlemi

1-)Firmanın İadeyi İşleme Alması

Kredi kartı ile satın almış olduğunuz bir ürünün iadesini istemeniz durumunda öncelikli sorumluluk ürünü almış olduğunuz firmaya aittir. İlgili firma kredi kartı slibi ile ve gerekli diğer bilgiler ile ürünün alınmış olduğu kartın bankasına durumu haber verir. Birçok firma için bu süreç 24 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak bu tamamen firmaların kendi içlerinde aldıkları bir karar olduğu için firmadan firmaya değişiklik gösterebilmektedir. Bunun için en etkili yol iade talebi sırasında işlemin ne kadar süreceğini firmaya sormaktır.

2-)Pos Cihazı ile Kredi Kartı Aynı Bankaya Ait ise

Pos cihazı ile kredi kartının aynı bankaya ait olması iade işlemlerini biraz daha hızlandırmaktadır. İlgili firma bankaya iade işlemini bildirdiğinde bu işlem banka provizyonunda gözükür. Aynı banka olmasından dolayı da birçok banka da bir sonraki gün içerisinde dönem içi hareketlere yansımaktadır.

3-)Pos Cihazı ile Kredi Kartı Farklı Bankaya Ait ise

Kredi kartı ile pos cihazının farklı bankalara ait olması durumunda ise açık provizyon olmayacağı için farklı süreçler devreye girmektedir. Bankadan bankaya işlem süresi farklılık göstereceği için banka ile konuşmak daha etkili olacaktır. Kimi bankada ay sonu hesaba yansırken kimi hemen iade yapabilmektedir. Bir diğer seçenek ise ürünün ödeme planı şeklinde geri ödenmesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ