Kuzu Etinin En Lezzetli Yeri Neresidir?

Kuzu Etinin En Lezzetli Yeri Neresidir?

Kuzu eti, oldukça lezzetli ve en çok tercih edilen hayvansal gıdalardan biridir. En lezzetli yeri denince ise but kısmı akla gelmektedir. Bu kısım hem yumuşak hem de yağsız olmasından dolayı sıkça tüketilmektedir.

Kuzu Etinin En Lezzetli Yeri Neresidir?

Kuzu etinin genel olarak her yeri lezzetlidir. Diğer hayvansal gıdalar ile karşılaştırıldığında ilk tercih edilendir. Buna nazaran diğer hayvansal gıdalar ile kıyaslandığında fiyat olarak daha pahalıdır.

Kuzu etinin en fazla sevilerek tüketilen yerlerini grafik ile göstermemiz gerekirse eğer, aşağıdaki grafiğimizi inceleyebilirsiniz.

Yukarıda da görmüş olduğunuz gibi, kuzunun bölümleri gerdan, pirzola, kaburga, kol, boşluk, but, incik ve paça olarak ayrılmaktadır. Söylemiş olduğumuz gibi en çok but tercih edilse de, kuzu pirzola, kaburga, gerdan da sıkça tüketilen bölümlerdendir.

Kuzu Eti Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Öncelikle kuzu eti pişirmek normal et pişirmek gibi değildir. Lezzetli bir kuzu eti pişirmek için öncelikle deneyim gerekmektedir. Daha sonrasında istediğiniz lezzeti kolaylıkla elde edebilirsiniz. Püf noktalara gelecek olursak;

  • Kuzu etinin iyi seçilmiş olması gerekmektedir. Etin sinirlerinin kesinlikle alınması gerekmektedir aynı zamanda pişirilmeden önce dinlendirilmelidir.
  • Kuzu etini pişirirken yağlarından komple ayırmak doğru olmayacaktır. Etin lezzetini veren biraz da yağıdır. Bundan dolayı orta derecede diyebileceğimiz bir şekilde eti yağlı bırakmak gerekmektedir.
  • Kuzu eti de dahil olmak üzere tüm hangi et pişirilirse pişirilsin, her zaman yüksek ateşte pişirilmelidir. Ağır ateş, etin suyunu bırakmasına ve tadında da farklılıklara sebep olabilmektedir. Etin kendi suyuyla pişmesi için her zaman yüksek ateş gerekmektedir.
  • Kuzu etini pişirirken direkt olarak tuz atmaktan kaçınmalısınız. Tam pişmeden ete tuz atmak, etin daha sert olmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden et pişirilirken ocaktan almaya yakın tuz atmalısınız.

Kuzu Eti Nasıl Saklanmalıdır?

Kuzu eti en nihayetinde bir yavruya aittir. Et, zaten çabuk bozulabilen bir gıda olduğu için muhafaza koşullarına dikkat etmek gerekir fakat kuzu etinin biraz daha hassasiyeti olduğu için daha dikkatli saklamakta fayda vardır. Kuzu eti elinizdeki miktara göre her zaman porsiyonlara ayrılıp saklanmalıdır. Eğer saklayacağınız kaburga ise, kaburgayı kısmi parçalayarak saklamanız daha doğru olacaktır.

Kuzu etini tüketme zamanınız ertesi gün değilse her zaman için dondurucuda saklanmalıdır. Ve çok iyi bir şekilde muhafaza ediyor olsanız dahi uzun bir süre saklanmaması önerilmektedir. Yani mümkün olduğunca kısa bir süre içinde tüketilmesi daha doğru olacaktır. Her zaman her gıdada olduğu gibi, kuzu eti saklarken de buzdolabı poşetlerinden yardım alabilir ve bu poşetlerin üzerine dondurucuya koyduğunuz tarihi yazabilirsiniz. Kesinlikle hava almadığından emin olmalısınız. Çünkü poşetin herhangi bir yerinde ufacık bir yırtık olsa dahi etin hava alması, direkt olarak bozulmasına sebep olacaktır. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız da tüketmemenizi öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ