Gerçek Yaban Mersini Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Yaban Mersini Nasıl Anlaşılır?

Gerçek yaban mersinini anlamak için en ideal yol aslında onu tüketmekten geçiyor. Yaban mersinin tadı hafif mayhoş bir tattır ve şişkinliğe iyi gelmesiyle bilinir. Eğer aldığınız yaban mersini çok şekerli ve şişkinliğe sebep olduysa, o yaban mersini değildir.

Gerçek Yaban Mersini Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle yaban mersininin rengi mordur. Aklınızda kalması açısından siyah erik gibi düşünebilirsiniz. Tabii o kadar büyük değil, daha üzüm tanesi büyüklüğünde ve siyah erik rengindedir. Ekim ayı meyvesi olan yaban mersini, bulunması da biraz zordur. Yani her manavda satılan bir meyve değildir.

Tüm bahsettiklerimiz göz önüne alınırsa aslında satılan yaban mersininin gerçek mi değil mi sorusu kolaylıkla cevap bulabilmektedir. Aynı şekilde yaban mersini kolay bulunan bir meyve olmadığı için ise fiyatı da biraz daha pahalıdır.

Yaban Mersinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • İdrar yolu enfeksiyonlarını temizleyici özelliği bulunmaktadır. Yaban mersininin doğal antibiyotik etkisi, idrar yollarına yapışan mikropları temizlemektedir.
  • Gözde meydana gelen, göz kuruluğu, katarakt gibi göz problemlerinin oluşmasını engellemektedir.
  • Yaban mersinin beyin sağlığını koruduğu da araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Düzenli aralıklarla yaban mersini tüketmek beyinde meydana gelen unutkanlık gibi kronik problemlere de oldukça iyi gelmektedir.
  • Psikolojik olarak rahatlatıcı, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Aynı şekilde yoğun tempolu günlerde meydana gelen baş ağrıları için ise ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.
  • Yaban mersininde bilinen bir diğer özellik ise, yukarıda da bahsettiğimiz gibi sindirim düzenleyici özelliği bulunmaktadır. Şişkinlik, gaz sancısı ya da sindirim ile alakalı problemleri çok sık yaşıyorsanız, yine yaban mersini bu konuda da doğal ilaç etkilidir.
  • Yaban mersinini çay olarak içtiğinizde ishal önleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Kanser hücrelerine karşı vücudu koruyan enzimleri hareketlendirmektedir. Böylece vücudunuzun direnci daha da artmaktadır.
  • Yaban mersini direkt olarak tüketildiği zaman vücuttaki kirli kanı temizlemektedir.
  • Vücuda enerji vererek gün içinde daha hareketli olmamızı sağlar. Bu sayede gribal hastalıklara yakalanma oranı da oldukça düşmektedir.
  • Ağızın içinde meydana gelen ve yemek yerken ya da sıcak soğuk içecekler tüketirken canımızın yanmasına neden olan yaraların geçmesinde de etkilidir.

Yaban Mersini Alırken;
Yaban mersini yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi, yapısından dolayı çok fazla üzümle karıştırılmaktadır. Fakat üzümün rengini daha kırmızıdır. Yaban mersini ise daha mor bir renge sahiptir. Sürekli yaban mersini tüketen biriyseniz aslında ayrımını yapmak oldukça kolaydır.

Yaban mersini toplarken ya da satın alırken yaprağını da alabilirsiniz. Bu yaprağı kurutarak çayınıza katabilir ya da yaban mersini ile kaynatıp bu su ile cildinizi rahatlatabilirsiniz. Yaban mersini alırken her zaman tadına bakarak almanızı öneririz. Üzüm gibi tatlı bir meyve değil daha mayhoş bir tada sahiptir. Bu meyveyi tadına bakarak alırsanız, yanılma payınız daha da azalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ