Göz Kararması ve Bacaklardan Güç Gitmesi

Göz Kararması ve Bacaklardan Güç Gitmesi

Göz kararması ve bacaklarda güçsüzlük hissi ani şekilde meydana gelebilir ve sonucunda kişinin bilincini kaybedeceği boyutlara varabilir. Göz kararmasının vücuttaki birçok fizyolojik değişimle alakası bulunmaktadır.

Sık sık meydana gelen göz kararması ve bunun beraberinde oluşan bacaklardaki gücün gitmesi durumunda muhakkak uzman bir hekime giderek gerekli tetkiklerin hepsini yaptırınız.

Göz Kararması ve Bacaklarda Güçsüzlük Nedenleri Nelerdir?

Kan Şekeri Düşüklüğü

Kan şekerinin ani şekilde düşmesi gözlerin kararmasına, buna bağlı bacaklarda güç gitmesine ve halsizliğe sebep olabilir. Kan şekeri düşüklüğü özellikle sabah saatlerinde aç karınla fazla eforun sarfedilmesi durumunda meydana gelmektedir.

Kan şekeri düşüklüğü ve buna bağlı meydana gelen göz kararması özellikle hamile kadınlarda sık sık gözlenen bir durumdur. Bu durumda kan şekerini uzunca bir süre dengede tutacak, ani kan şekeri düşüklüğüne sebep olmayacak yiyecekler tüketilmelidir.

Tansiyon Düşüklüğü

Sağlıklı bir bireyin tansiyonu dakika 80/120 şeklinde olmalıdır. Bu değerin biraz altı ve biraz üstü kabul edilebilir sınırlardır ve genellikle kişinin tansiyonu kendine özgüdür. Hep aynı olduğu ve kişinin kendini iyi hissettiği değerler o kişinin tansiyonunu oluşturmaktadır.

Ani hareket etmek, kullanılan bazı ilaçlar, kişinin aniden sevinmesi ya da üzülmesi, hızlı ve çok efor gerektiren işlerin yapılması kişinin normal tansiyonunun düşmesine sebep olabilir.

Tansiyon düşmesi ile kişi gözlerinde kararma, bacaklarında güçsüzlük hisseder ardından bayılma gerçekleşir. Tansiyon düşüklüğünde kulaklarda ciddi çınlama ve soğuk terleme de gözlenmektedir.

Kalp Krizi

Kalp krizi geçiren kişilerde vücut birçok fonksiyonunu aynı anda kapamaktadır. Böyle bir durumda kişinin gözleri aniden kararabilir ve bir anda ayaklarındaki güç giderek kişi olduğu yerde yığılabilir.

Kalp krizi geçiren kişiyi yukarıdaki rahatsızlıklardan ayırmanın en kolay yanı, kişinin sol tarafında ağrı olup olmadığıdır. Bu ağrı bazı zamanlarda mide tarafından da gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ